fbpx

Parodontoza: cand trebuie sa mergi la o clinica stomatologica pentru tratament?

Parodontoza este o boala gingivala care determina numeroase persoane sa apeleze la serviciile oferite de Plaza Dent, o clinica stomatologica din sector 6, Bucuresti. Aceasta afectiune este, de obicei, cauzata de periajul incorect si de utilizarea gresita a atei dentare, ceea ce formeaza pe dinti un strat lipicios, din bacterii. In stare avansata, parodontoza determina dureri si sangerari ale gingiilor, durere la mestecat si chiar pierderea dintilor.

Cauzele parodontozei

Bacteriile care se depun pe dinti zilnic duc la afectiuni dentare grave, ce necesita atentia medicului stomatolog. Exista cazuri de urgente stomatologice in sector 6, ce au avut drept sursa parodontoza netratata. Cand se ajunge in regim de urgenta la clinica, afectiunea se afla intr-o stare avansata. De aceea, medicii recomanda vizitele frecvente in cabinet. In acest fel, daca exista probleme, vor fi identificate la timp, fara a mai intarzia tratamentul.

Atunci cand bacteriile nu sunt indepartate la timp, se formeaza tartrul, pe care periajul acasa nu il curata. Doar o curatare profesionala, asa cum efectueaza si medicii de la PlazaDent.ro poate elimina tartrul.

Exista o serie de factori care contribuie la boala gingiilor, insa fumatul este unul dintre cei mai importanti. Fumatul poate face, de asemenea, tratamentul afectiunii mult mai dificil. Alti factori de risc sunt: diabetul, modificarile hormonale, medicamente care scad fluxul de saliva, anumite boli si tratamentul acestora, ori poate fi vorba despre o predispozitie genetica.

Simptomele care ar trebui sa trimita pacientii catre o clinica stomatologica

Simptomele bolii gingivale sunt urmatoarele:

  • sensibilitate dentara;
  • sangerare la nivelul gingiilor;
  • gingii rosii sau umflate;
  • respiratie urat mirositoare;
  • durere insuportabila;
  • imposibilitatea de a mesteca alimentele;
  • modificarea pozitiei dintilor.

Urgente stomatologice in sector 6 | Clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

urgente stomatologice in sector 6

Atunci cand se prezinta in cabinetul stomatologic este posibil ca pacientului sa i se solicite efectuarea unei radiografii dentare, pentru a identifica pierderile osoase, in cazul in care exista.

Prevenirea parodontozei: cum se mentin dintii sanatosi!

Oamenii trebuie sa acorde mai multa atentie dintilor Dintii trebuie periati de cel putin doua ori pe zi, cu o paste ce are fluor in continut. Ata dentara se va folosi in mod constant, pentru a elimina resturile dintre dinti. Bineinteles, pacientul ar trebui sa renunte la fumat atat pentru preventie, cat si pentru tratament.