Comunicarea dintre parinti si copii, o problema?

28 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Ati remarcat vreodata cum in discutiile unora dintre adulti e vorba, de absolut fiecare data, de “copiii din ziua de astazi”? Rezultatele o arata: generatia copiilor de acum e generatia cea mai slaba (din punct de vedere intelectual) din ultimii 20-30 de ani, asta pe langa faptul ca numarul delictelor juvenile e intr-o perpetua crestere.

Majoritatea specialistilor atribuie acestui regres 2 cauze:

1. lipsa socializarii dintre parinti si copii;
2. lipsa unei educatii potrivite din partea parintilor;
3. anturajele gresite in care tinterii tind sa intre.

In cazul punctelor 2 si 3 lucrurile sunt aproximativ clare: fie familiile sunt destramate iar copiii prind “de model” un personaj negativ sau efectiv nu are cine sa le asigure o educatie corecta, fie pur si simplu, din nevoia de a apartine unui grup, isi aleg prieteni gresiti alaturi de care nu fac sa regreseze.

In ceea ce priveste primul punct, anume socializarea dintre parinti si copii, lucrurile iau o turnura ceva mai delicata: multi parinti isi acuza copiii de faptul ca au conceptii denaturate a realitatii, lucru care in fond, e intr-o masura destul de mare vina lor, declara un studiu de caz semnat de site-ul de chat copii.

Copiii (si ne referim aici si la adolescenti), prin natura lor, sunt ca un burete imens care atrage informatie infinita si pe care, cumva, reuseste sa o stocheze. Marea lor majoritate nu e capabila sa distinga raul de bine, cel putin nu in forme mai avansate, astfel ca uneori fac alegeri independente si gresite. Potrivit expertilor, nu e de ajuns ca parintii sa le asigure traiul fizic copiilor lor, intrucat acestia au in permanenta nevoie si de ghidare din partea unui adult.

Din pacate, pe fondul lipsei de timp liber, cei mai multi parinti fie au conflicte mereu cu copiii lor, invinduindu-i de felurite lucruri, fie pur si simplu ii lasa in compania altor copii sau mai rau, in fata televizorului si a calculatorului. Acest lucru, din pacate, e in mintea copiilor o actiune de ignorare din partea parintilor, lucru care de cele mai multe ori, atrage dupa sine toate aspectele negative mentionate mai sus.

Tocmai de aceea, se recomanda tuturor parintilor sa petreaca cat mai mult timp in compania odraselor proprii, chiar daca asta implica deseori mai multa oboseala si mai mult stress. In fond, cresterea unui copil implica responsabilitate si rabdare, nefiind de ajuns in niciun caz simpla concepere si eventual, asigurarea traiului de zi cu zi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram