fbpx

Parfumuri demne de o curte imperiala

Parfumuri, vise si povesti… Site-ul Jeanette continutul sticlutelor cu potiuni magice, vandute pe piata cu numele de ape de toaleta. Din sezonul acesta renuntam la aromele fresh, pentru a ne invalui in notele complicate, bogate, ale parfumurilor vintage.

Din ce in ce mai buni cunoscatori, romanii isi doresc produse speciale, legate intim de personalitatea si pretentiile lor. Parfumul, excelent ambasador al unei persoane, cu conditia sa fie bine ales, reuseste sa surprinda esenta purtatorului si sa transmita cu fidelitate starea lui de spirit. Dupa ce atata vreme notele proaspete, fructate, au fost in voga, femeile isi doresc de acum parfumuri complicate, cu textura bogata, amprentate de mister.

Vor emotii noi si un parfum care transmite un mesaj. Pentru ele, nasurile, creatorii de parfumuri reinterpreteaza parfumuri vintage, inventand ca prin magie parfumuri ale contrastelor cu ingrediente exotice, rare, pretioase. Astazi, industria parfumului isi intoarce privirile catre radacini, reinventandu-si vedetele, lucru care se traduce printr-o reintoarcere la materia prima tratata altfel gratie noilor tehnologii.

Parfumierii de la Grasse, centrul lumii aromelor sofisticate si scumpe, scot din vitrinele de cristal parfumuri tinute sub cheie, bijuterii florale create pentru dive sau chiar pentru imparati si imparatese. Pe de alta parte, industria destinata barbatilor se gaseste in plina revolutie. Gata cu aromele simpliste, gata cu cedru + santal + niste frunze oarecare, pentru un miros proaspat, care sa nu-ti dea batai de cap si care sa nu lase cumva impresia ca barbatul cu pricina se ingrijeste cam tare.

Acum, la costumele de birou cu un continut pronuntat de matase si la cravata un pic excentrica se potriveste de minune un parfum gurmand, cu note de orez basmati sau de ciocolata neagra. Sigur ca santalul si cedrul au ramas pe loc, fiindca fac parte din reteta unui parfum de succes, dar de acum barbatii sunt dispusi sa experimenteze. O alta tendinta interesanta este cea a parfumurilor-pereche. Create in duet, gandite sa se potriveasca perfect, parfumurile pentru el si ea reprezinta o strategie de marketing geniala, constituind cel mai potrivit cadou pentru un cuplu. Pentru ca se autointituleaza parfumuri pentru indragostiti! Apele de toaleta pentru el si ea sunt complementare si sofisticate, gandite sa creeze dependenta.

Apa de toaleta (prescurtata EDT, de la Eau de Toilette) este adesea insotita de o gama de produse de baie, de o calitate foarte buna, care impresioneaza prin forma eleganta de prezentare. Selectarea ingredientelor pentru aceste produse se face cu foarte mare atentie, creatorii lor urmarind totul, de la aromele relaxante care te invaluie la delicatetea cu care te rasfata gelurile de dus, sapunurile parfumate si cremele de corp.