Pareri pro si contra despre meseria in videochat

Pentru multe fete tinere, oportunitatea de a se dezvolta pe plan profesional si de a se dedica unei cariere de succes este oferita de videochat. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba despre aceasta meserie parerile sunt impartite in doua tabere. Aceasta este una dintre meseriile care a cunoscut cea mai mare dezvoltare si a devenit una dintre cele mai atractive job-uri mai ales pentru tinerele care sunt in cautarea unei oportunitati de a se dezvolta si de a avea libertate financiara deplina. Este important de inteles atat parerile pro cat si pe cele contra pentru a putea sa iti faci o idee cat mai concreta si sa reusesti sa vezi meseria aceasta cu alti ochi.

Pareri pro si contra despre mediul de lucru din videochat

Pro – daca vrei sa lucrezi cu un studio de videochat profesionist vei avea parte de foarte multe avantaje. Mediul de lucru este unul de lux, ti se asigura tot ceea ce ai nevoie pentru a practica meseria in cele mai bune conditii si, mai mult de atat, ti se ofera un contract de munca.

Contra – daca alegi sa lucrezi de acasa trebuie sa faci investitii in echipamente si sa ai grija ca locul in care iti desfasori activitatea sa creeze o atmosfera placuta si atractiva pentru client astfel incat sa isi doreasca sa converseze si data viitoare cu tine. Amenajarea corespunzatoare a unui spatiu in care sa iti desfasori activitatea poate sa fie destul de costisitoare asadar, daca doresti sa iti desfasori activitatea acasa trebuie sa stii de la inceput ce presupune acest lucru.

Persoanele cu care vei socializa

Pro – o mare parte dintre persoanele cu care vei socializa sunt aceia care doresc sa aiba o conversatie placuta cu o tanara frumoasa, care le intelege problemele, cu care pot sa discute despre lucruri fara sa le fie teama ca sunt judecati. Majoritatea persoanelor cu care vei discuta au o mentalitate deschisa, asadar nu iti va fi greu sa porti niste conversatii placute si interesante.

Contra – cum mediul online este unul foarte diversificat vei intalni si persoane dificile. Trebuie sa intelegi ca anumite persoane pot avea anumite fantezii mai ciudate sau nu, insa ceea ce trebuie sa constientizezi ca nimeni nu te poate obliga sa faci ceva daca nu te simti confortabil cu aceasta idee.

 

Posibilitatile de dezvoltare

 

Pro – in conditiile in care toti angajatorii cer experienta, videochat-ul face exceptie. Este adevarat ca daca ai mai lucrat in domeniu atunci iti va fi mai usor sa te dezvolti insa, acest lucru nu este atat de important. Mai mult conteaza cine esti si echipa care te sustine pentru a putea progresa in aceasta cariera.

Contra – pentru a putea spune ca ai o cariera de succes intr-un anumit domeniu atunci trebuie sa ai si venituri pe masura. Acest lucru depinde foarte mult de deciziile pe care le iei, de studioul cu care vei colabora dar si de deschiderea pe care o ai fata de dezvoltare.

Foarte multe tinere se lovesc de neseriozitatea studiourilor de videochat, motiv pentru care pierd increderea in ceea ce inseamna dezvoltare in aceasta meserie. Iti recomandam sa alegi un studio cu care reusesti sa rezonezi foarte bine. Conteaza foarte mult si cum te simti in momentul in care te afli la un interviu intr-un astfel de studio.