fbpx

Paharele Lavazza sunt folosite pretutindeni

Paharele Lavazza sunt folosite pretutindeni: in tren, scoli, in spitale si nu numai.

Originea exacta a paharelor de carton nu este pe deplin cunoscuta. Persoana care a initiat folosirea paharelor de unica folosinta facute din carton Lavazza este necunoscuta. Ceea ce se cunoaste este faptul ca in jurul anului 1900, paharele de carton au devenit populare printre persoanele care au realizat ca atunci cand se foloseau paharele sau canile la comuni, imparteau si germenii laolalta cu continutul recipientelor respective.

Paharele de carton vin intr-o multitudine de forme. Cele doua mari categorii de bauturi unde sunt folosite aceste pahare sunt pentru bauturile calde, cum ar fi cafeaua sau ceaiul si pahare pentru bauturi servite reci, ca de exemplu sucul sau laptele. In ceea ce priveste acest aspect, paharele de carton Lavazza sunt folosite cu succes pentru servirea bauturilor calde, mai ales in industria vendingului.

Un pahar de hartie cartonata Lavazza este fabricat din mai multe straturi de hartie sau carton, care la randul lor sunt fabricate din resturi forestiere, care impreuna formeaza o fasie rezistenta ce va deveni ulterior corpul paharului. Aceste straturi de hartie/carton sunt la final laminate cu un strat de polietilena pentru a forma un singur strat, care la interior este rezistent impotriva umezelii, iar la exterior va ramane textura cartonului. Acest material este ulterior modelat in forma aproximativa a unui cilindru iar la final baza acestei forme cilindrice va fi sigilata cu un disc din acelasi material ca si restul paharului pentru a crea modelul standard de pahar reciclabil de carton.

Paharele de carton Lavazza vin intr-o varietate de dimensiuni si forme, fiecare fiind printate de fiecare producator in parte. Principalul avantaj al folosirii paharelor de unica folosinta realizate din carton, pe langa faptul ca nu sunt contaminate cu germenii altor persoane, este acela ca sunt reciclabile, ceea ce inseamna ca nu se va polua mediul inconjurator.