Osteoporoza si cremele care pot ajuta

10 iulie 2017
Autor:
Maria

Osteoporoza esteo boala ce subtiaza oasele si care afecteaza aproape 3 milioane de oameni în UK. Femeile trecute de menopauza sunt printre cele mai afectate, chiar dacă osteoporoza poate afecta femeile, bărbații și copii mai tineri.

În mod tipic, oasele sunt puternice și dense în copilărie. Asemenea tuturor tesuturilor, oasele pot absorbi și utiliza o varietate de proteine și saruri minerale din sânge pentru reparare și reinoire. În general, oasele se opresc din creștere în jurul varstei de 16-18 ani, dar densitatea și puterea lor crește pana aproape de 30 ani.

De la vârsta de 35 de ani, oasele încep sa devină mai slabe, mai fragile din cauza lipsei de saruri minerale. Pierderea se intensifica la femei deoarece nivelul lor de estrogen scade, atingand un nivel maxim la menopauza, atunci când productia de hormoni ai ovarelor încetează.

Oasele subtiate sunt mai slabe și mult mai fragile, și aceasta boala este responsabila pentru aproximativ 230000 fracturi anual în UK.

Cele mai serioase fracuturi sunt cele de femur, deoarece perioada lunga de imobilitate din timpul recuperarii crește riscul de condiții ce pun în primejdie viața, cum ar fi pneumonia și trombosa, cu ingrosari ale sangelui în plămâni, atacuri de inima și accidente vasculare.

Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei scanări cu absorbție de raze X cu raze duale (DEXA), care oferă mijloace standard de aur pentru diagnosticarea osteoporozei. Ea exprimă densitatea minerală osoasă în termeni de deviații standard (o unitate statistică) sub cea a unei populații de referință pentru tinerii adulți. Unitatea folosită este prezentată ca un scor T, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit următoarele orientări:

  • scor T de 1 sau mai mare = normal
  • scor T intre -1 și -2.5 = masa osoasa scazuta
  • scor T de -2.5 sau mai puțin = osteoporoza

Razele X sunt utile pentru confirmarea fracturilor de fragilitate, de ex. a coastelor sau a vertebrelor. Cu toate acestea, ele sunt relativ insensibile la identificarea bolii timpurii, necesitând o pierdere de masă osoasă de cel puțin 30% înainte de a prelua modificările diagnosticului.

dureri articulare ostelife

Tratament: cum scapam de osteoporoza?

Tratamentele disponibile pentru reducerea riscului de fractură acționează în moduri diferite, fie pentru a reduce resorbția, fie pentru a crește formarea osului. Cele mai frecvente medicamente utilizate sunt bifosfonații, care reduc resorbția oaselor în mod normal. Cel mai cunoscut, alendronat de sodiu (Fosamax), este cunoscut a fi foarte eficient în prevenirea pierderii osoase, dar tinde să irită esofagul. Se administrează o dată pe săptămână pe stomacul gol și pacientul este sfătuit să rămână în poziție verticală timp de o oră după ce a luat-o. Deseori provoacă arsuri la stomac și mulți pacienți încetează să o ia din acest motiv. Alte tipuri de bifosfonați sunt disponibile.

Terapia cu substituție hormonală (HRT) a demonstrat că reduce riscul de fractură și poate fi utilizată pentru a preveni sau trata osteoporoza la femeile cu vârsta sub 60 de ani care nu au contraindicații pentru utilizarea HRT.

Compușii de calciu cum ar fi carbonatul și citratul și combinațiile de calciu + vitamină D sunt, de asemenea, prescrise pe scară largă pentru a ajuta la îmbunătățirea oaselor. Acestea sunt blocurile de bază ale osului și efectul lor este cel mai bun atunci când acestea sunt administrate alături de alte tratamente, cum ar fi bifosfonații și HRT.

O sănătate mai buna  a oaselor

Exercitiile fizice, soarele și dieta sunt necesare pentru creșterea și menținerea sănătoasă a oaselor.

  • Exercitiile - mersul pe jos și aerobica blândă sunt excelente pentru sănătatea oaselor deoarece promovează intrarea calciului în masa osoasă unde se utilizează pentru îmbunătățirea rezistenței și creșterii.
  • Nutriția - o dietă sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea oaselor (și generală) deoarece furnizează proteine, carbohidrați și grăsimi, vitamine, minerale și alte substanțe nutritive vitale pentru reînnoirea și creșterea țesutului. Acest lucru este important în timpul copilăriei, când este stabilit în mod constant un os nou și, de asemenea, pe tot parcursul vieții adulte, când osul vechi este rupt și distrus, iar noul os construit pentru al înlocui.
  • Fructe și legume proaspete oferă o gamă largă de minerale esențiale și alte substanțe nutritive necesare pentru menținerea unui schelet robust. Alimentele lactate sunt bogate în calciu, iar consumul lor nu trebuie să mărească consumul de grăsimi saturate, deoarece versiunile reduse de grăsimi oferă la fel de mult din acest mineral și adesea mai mult - greutate pentru greutate.
  • Alte surse de calciu includ legume cu frunze verzi, verde de primăvară, spanac și broccoli, fasole, fructe uscate, apă minerală îmbuteliată, boabe de soia, sardine, somon, nuci, fasole uscată și semințe de floarea-soarelui.
  • Vitamina D este, de asemenea, esențială deoarece permite utilizarea calciului și a fosforului pentru a forma oase și dinți puternici. Poate fi obținut de la soare și ca supliment. Soarele de pe piele creează vitamina D, iar sfatul este expunerea unei zone rezonabile a corpului timp de 20 de minute / zi din mai până în octombrie - Nu uitați să aplicați protecție solară și să evitați arderea. Vitamina D poate fi de asemenea obținută din alimente, de ex. lapte și produse lactate, uleiuri din ficat de pește, sardine, hering, somon și ton. Produse precum Ostelife pot fi foarte utile.

Nutrienti suplimentari pentru oase puternice și sanatoase

Dieta noastră occidentală este în mod obișnuit bogată în proteine, produsele de descompunere ale acesteia cresc aciditatea organismului și afectează în mod negativ metabolismul calciului. Mai multe calciu și magneziu sunt pierdute în urină acidă, iar un mediu acid reduce disponibilitatea de calciu la țesutul osos.

Cel mai bun supliment alimentar pentru osteoporoză este, prin urmare, acela care mărește efectele de consolidare a calciului prin neutralizarea excesului de acid. Un recent dezvoltat oferă, de asemenea, vitamina D, care susține absorbția calciului de către oase și o doză substanțială de vitamina K2 naturală.

Vitamina K2 activează o proteină numită osteocalcin. Această proteină ajută la legarea calciului la os. Cu cât proteina este mai activă, cu atât va fi mai bună protecția împotriva osteoporozei. Vitamina K2 încurajează absorbția de calciu a oaselor și crește masa osoasă. De asemenea, stimulează formarea matricei osoase, schela în care sunt depozitate mineralele osoase. Vitamina K2 se găsește în alimentele fermentate, în timp ce cea mai obișnuită vitamină K1, de obicei găsită în suplimente, provine din plante.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram