Osmoza inversa – ce este si cum functioneaza?

antiscalant membrana pentru osmoza inversa

Osmoza inversa este un proces de purificare a apei in care acest lichid este trecut printr-un sistem care utilizeaza o membrana semipermeabila pentru a indeparta ionii, moleculele si alte impuritati si particule mai mari din apa, facand-o potabila.

Pentru a intelege pe deplin osmoza inversa, trebuie sa intelegeti mai intai osmoza in sine. Osmoza este un proces natural in care o solutie salina slaba vrea sa se miste si sa se combine cu o solutie salina puternica. Este treaba membranei semipermeabile sa se asigure ca numai anumite substante au acces prin ea. Versiunea simpla a acestui fenomen se gaseste aproape oriunde in natura, de la radacinile plantelor pana la propriile corpuri. Osmoza inversa este exact opusul. Aplica presiune pe partea apei impure, fortand-o sa traca prin membrana catre apa pura buna de consum.

Apa curata care iese din robinet sau care se gaseste in fantani ar putea parea curata, insa este surprinzator cat de multe solide dizolvate si alte impuritati poate contine. Echipamentul de osmoza inversa este capabil sa elimine majoritatea acestor particule, lasand apa numai buna de baut, mai curata si mai sigura. Printre contaminantii eliminati de sistemul de osmoza inversa se numara: fluorul, nitrati, arsenic, cupru, crom, seleniu, radiu, bariu si alte solide dizolvate.

S-ar putea sa fi auzit multe lucruri in legatura cu impactul apei demineralizate asupra sanatatii, insa situatia este sub control. In cele din urma, aportul de minerale ar trebui sa existe in urma unei diete echilibrate. Asadar, pentru multi, apa purificata este un supliment important. Multi dintre contaminantii enumertati pot duce la un gust ciudat al apei de baut, mai ales daca sunt prezenti in cantitati disproportionate. Odata trecuta prin filtrele unui sistem de osmoza inversa, apa capata un gust clar si bun.

Osmoza inversa industriala | antiscalant membrana pentru osmoza inversa | www.hidroinstal.ro

osmoza inversa industriala

Asa cum exista sisteme de filtrare a apei la domiciliu, exista sisteme de osmoza inversa industriala. Acestea sunt folosite pentru a curata cantitati mari de apa, utile in diverse industrii, precum cea cosmetica, farmaceutica sau in productie.

Compania HidroInstal Water poate furniza sfaturi si produse care sa sprijine purificarea apei precum antiscalant membrana pentru osmoza inversa, statii de tratare si purificare a apei. Pe toate le descoperiti accesand cu incredere http://www.hidroinstal.ro/!