Osciloscopul portabil Keysight U1620A – dimensiuni reduse, performante mari

Osciloscopul Keysight U1620A, disponibil in oferta companiei Ronexprim, combina portabilitatea cu performantele dispozitivelor statice, facandu-l astfel alegerea ideala pentru specialistii din domeniile tehnice si industriale care lucreaza mult pe teren. Cantarind doar 2,5 kilograme, acest aparat de masura este usor de transportat pe santiere sau in alte locuri unde se desfasoara lucrari electrice si nu numai. Unul dintre cele mai apreciate modele din oferta brandului american Keysight, acest osciloscop se ridica la inaltimea numelui firmei, oferind inginerilor date cheie (key insights) cu privire la numeroase marimi electrice.

Acest osciloscop are multiple functii avansate, care il fac extrem de popular printre specialistii din domeniu. In primul rand, este vorba despre analiza FFT (Rectangular, Hamming, Hanning, Blackman Harris si Flattop), inregistrarea traseului si lucrul in modurile X-Y, ROLL si MAIN. De asemenea, modelul Keysight U1620A dispune de ceas in timp real, functii matematice de adunare si scadere si masurarea automata a mai multor parametri. Totodata, acest aparat dispune de un multimetru incorporat si poate memora pana la 10 procese.

Daca alegi sa achizitionezi acest osciloscop de la Ronexprim, lider inca din 1991 pe piata romaneasca de instrumente de masura, vei primi, pe langa aparatul propriu-zis, si urmatoarele: acumulator Ni-MH; cablu de alimentare; cablu USB; cabluri de masurare; certificat de calibrare; clipsuri crocodil (2 bucati); sonda osciloscopica si divizor 10:1. Modelul Keysight U1620A beneficiaza de o garantie de 36 de Luni.

Iata, in continuare, care sunt principalele caracteristici tehnice ale acestui osciloscop:

– banda: sub 200 MHz;

– subtip afisaj utilizat: color, LCD TFT 5,7 inci (640×480);

– numar de canale: 2;

– prelevare mostre: 2 Gsps;

– lungime inregistrare memorie: 2 Mpts / ch;

– timp de baza: 2 n … 50 s / div;

– timp de acumulare: 1,75 ns;

– rezolutie verticala: 8 bit;

– tensiune maxima de intrare: 300 V;

– sensibilitate de intrare: 2 mV/div … 50 V/div;

– cuplare intrare: AC, DC;

– moduri redare: automat, individual, normal;

– sursa redare: CH1, CH2, semnal exterior;

– dimensiuni: 187 x 270 x 65 milimetri;

– sursa de alimentare: 100 … 240 V AC 50 / 60 Hz;

– impedanta de intrare: 1 MΩ / 22 pF;

– articole conexe: U1560A, U1562A, U1572A, U1573A, U1591A.

Atentie! Acest osciloscop este destinat exclusiv folosirii de catre profesionistii din domeniul industrial si nu este adecvat pentru uz casnic.

Interfata si utilizarea osciloscopului Keysight U1620A

Interfata osciloscopului Keysight U1620A include urmatoarele elemente: intrerupatoarele de alimentare, bornele sondei de masura, ecranul LCD, afisajul, conectorii sondelor de masura.

Pentru utilizarea acestui model, trebuie in primul rand sa conectezi cablul de alimentare la soclul corespunzator, daca este necesar. Apoi, porneste alimentarea din butonul de pe panoul echipamentului si fixeaza butonul selector al functiei / domeniului in pozitia dorita. Daca valoarea semnalului masurat este necunoscuta, alege cel mai mare domeniu de masurare.

Apoi, conecteaza cablurile BNC la soclurile corespunzatoare ale echipamentului si circuitului testat si regleaza functia dorita. Totodata, respecta toate masurile de precautie enumerate in manualul de utilizare, pentru a preintampina orice accident sau alt incident.