Oricand e timpul potrivit pentru abstinenta

abstinenta-sexuala

Pentru majoritatea oamenilor, abstinenta nu e primul lucru care le vine in minte atunci cand este vorba de metode contraceptive. Inca tin minte ce  am invatat despre metodele contraceptive la scoala si ma gandeam ca inteleg, apelezi la abstinenta, nu faci pur si simplu sex si gata. Abia atunci cand am ajuns la maturitate mi-am dat seama cat este de important cu adevarat sa consider abstinenta ca o solutie de rezerva.

O sa iti amintesc repede cum sta treaba. Abstinenta inseamna sa nu faci sex, fie ca e vorba de sex normal, oral sau anal. E singura metoda contraceptiva care este complet sigura atunci cand vine vorba de prevenirea aparitiei unei sarcini sau a infectarii cu boli cu transmitere sexuala atunci cand este folosita in mod constant (si constant inseamna tot timpul), conform siteului alecia.ro

Cea mai buna parte in privinta abstinentei este faptul  ca nu te costa nimic sa o folosesti. Pentru ca abstinenta sa functioneze, atunci trebuie sa ai un nivel bun de comunicare cu partenerul tau si sa te bucuri de sustinerea sa. Respectarea planului tau de abstinenta poate sa prezinta multe provocari- in cele din urma, suntem cu totii oameni. Pentru a te ajuta, iti prezentam mai multe sfaturi care sa te ajute sa te ghidezi.

Oamenii recurg la abstinenta din mai multe motive, dar eu sunt aici pentru a iti aminti faptul ca poti sa alegi sa fii abstinenta in orice moment al vietii tale. Da, m-ai auzit corect, poti sa practici abstinenta oricand iti doresti acest lucru, chiar si dupa ce ai devenit activa din punct de vedere sexual.

Oamenii aleg sa nu mai faca sex din mai multe motive:

Tocmai ce au incheiat o relatie si pare sa fie perfect logic sa ia o pauza, astepti momentul potrivit sau pentru ca acesta e modul in care alegi sa previi o sarcina sau sa te feresti de bolile cu transmitere sexuala. Poti sa te intalnesti cu astfel de situatii in orice moment al vietii tale, indiferent de varsta ta. Decizia de a fi activa din punct de vedere sexual este o decizie care depinde doar de tine. Trebuie doar sa tii minte faptul ca abstinenta este mereu o optiune la care poti sa apelezi.

Atunci cand ai luat decizia de a deveni activa din punct de vedere sexual, dar nu esti pregatita sa devii parinte, poti sa folosesti o metoda contraceptiva care sa ti se potriveasca- si prezervative care sa te protejeze de bolile cu transmitere sexuala. Exista foarte multe optiuni din care poti sa alegi.