fbpx

Organizarea de evenimente ocupatie preferata de femei

Femeile s-au dovedit a fi cele mai interesate de cursuri in domeniul comunicarii si in special de organizarea de evenimente, unde procentul de participare feminina a depasit 90%. Profilul predominant la programele de comunicare si evenimente este constituit din femei cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani care activeaza deja in domeniul comunicarii sau care lucreaza ca organizator de evenimente si doresc sa aiba o specializare recunoscuta. Cursurile preferate de barbati in proportie de 88% au fost cele de negociere si vanzari. Dintre acestia 74% au studii superioare si urmaresc imbunatatirea abilitatilor de comunicare.

Potrivit chestionarelor completate de participantii la curs, motivele inscrierii la cursurile de perfectionare sunt obtinerea unei diplome acreditate, reincadrarea intr-un alt domeniu, sau pur si simplu diversificarea cunostintelor personale. Peste 40% dintre participantii la cursurile deschise organizate de BiG Media Relatii Publice au sub 25 de ani, majoritatea fiind absolventi de studii superioare.

“Asteptarile cursantilor in ceea ce priveste formarea profesionala au fost diferite in 2010 si 2011 fata de anii precedenti. Pe o piata a fortei de munca in continua restructurare angajatii doresc sa se perfectioneze in cat mai multe domenii, pentru a veni in intampinarea angajatorului cu solutii eficiente. La randul lor, proprietarii de afaceri mici si mijlocii constientizeaza tot mai mult nevoia de profesionalizare a angajatilor in domenii cum ar fi relatiile publice, vanzarile sau organizarea de evenimente corporate” a declarat Gabriel Ferugean, director de training in cadrul BiG Media Relatii Publice.