OPTiblu recomanda ingrijirea si pastrarea cu atentie a lentilelor de contact

optiblu

Îngrijirea cu grijă a lentilelor de contact implică curățarea și depozitarea lor în soluția potrivită. Dar acest lucru nu poate fi un lucru “lasa ca de data asta merge si asa”. Menținerea unei lentile de contact curate și umede ar trebui să fie la fel de importantă în fiecare zi ca orice altă sarcină personală legată de sănătate, cum ar fi perierea dinților sau pieptănarea părului.

lentile de contact

Pentru a preveni probleme cum ar fi iritarea ochiului, este esențial ca lentilele de contact să fie flexibile și fără praf. Desigur, există o alternativă – uzură zilnică, lentile de unică folosință care nu au nevoie de atâta atenție. În plus, acest tip de lentilă de contact este, în general, mai puțin costisitor decât o pereche de ochelari.

Purtătorii lentilelor de contact s-au concentrat întotdeauna pe selectarea și montarea lentilelor lor de contact. Cu toate acestea, cu excepția selectării probabil a unei culori “minunate”, mai puțină atenție este acordată de mulți în cazul stocarii lentilelor de contact. Aceasta este o neglijenta care ar putea duce la probleme grave de sănătate a ochilor.

În prezent, o mare parte din cercetarea în domeniul lentilelor de contact se axează pe prevenirea și tratarea infecțiilor care rezultă din lentilele contaminate. In starea cazurilor de lentile de contact contaminate trebuie de asemenea considerat un factor; un studiu recent a descoperit că aproape in un sfert din cazuri casetele in care se depoziteaza, nu sunt înlocuite. Acest lucru este extrem de alarmant, deoarece, atunci când nu este îngrijita corespunzător, caseta de depozitare a lentilelor de contact devine focar de bacterii periculoase care amenință sănătatea ochilor purtătorului. Implicațiile sunt mai grave atunci când realizăm că un număr din ce în ce mai mare de copii sunt nevoiti sa foloseasca lentile de contact. Dacă părinții nu sunt preocupati de îngrijirea lentilelor, este logic să presupunem că acest comportament va fi transmis copiilor lor.

Aproape 80% din complicațiile legate de utilizarea lentilelor de contact se datorează pacienților care nu aplică tehnici de îngrijire corespunzătoare. Cel mai important lucru pe care trebuie  să vi-l amintiți este că lentilele de contact nu sunt doar accesorii la modă, ci și dispozitive medicale reglementate care necesită cea mai mare atentie pentru a vă proteja ochii.

Se recomandă înlocuirea casetei pentru lentile de contact o dată pe lună cu una noua, iar în timpul menținerii trebuie luate următoarele măsuri:

  • Întotdeauna spălați mâinile înainte de a manipula lentilele de contact sau carcasa lentilelor.
  • Nu folosiți niciodată apă de la robinet (care poate conține bacterii) pentru a curăța carcasele cu lentile. Utilizați o soluție și uscați la aer cu capacul deschis.
  • Folosiți soluție proaspătă de fiecare dată când păstrați lentilele.
  • Nu lăsați vârfurile sticlelor de soluție să atingă orice suprafață, inclusiv corpul, deoarece acest lucru duce la contaminare.
  • Nu utilizați soluții după data de expirare.

Consultați-vă medicului  oftalmolog despre lentilele de contact și îngrijirea casetelor, tipurile de soluții care sunt cele mai potrivite pentru nevoile dvs. și orice schimbare în regimul de îngrijire pe care intenționați să o faceți. Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile medicului dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii si daca doriti o programare la oftalmolog, intrati pe https://www.optiblu.ro/