Oportunități fructificate – impactul și efectele programului Regio se fac simțite

Regio - calatoria continua

Pentru susținerea dezvoltării sunt necesare eforturi constante – oricine cunoaște acest fapt, însă de cele mai multe ori problema principală care se interpune în calea dezvoltării este reprezentată de finanțare. Chiar dacă există numeroase idei și strategii care pot fi puse în aplicare pentru a trece la următoare etapă de dezvoltare, lipsa fondurilor face ca tot acest potențial să rămână la stadiul de strategii și idei.

Există însă și vești bune, care primesc și confirmare prin materializarea unor proiecte puse în aplicare prin folosirea de Fonduri UE 2019 și nu numai. Toate au fost posibile prin intermediul Regio – unul dintre Programele Operaționale din România, puse în acord cu Uniunea Europeană și care are un scop foarte bine definit. Obiectivul Programului Operațional Regional 2014-2020 – sau Regio, cum mai este cunoscut – este de a susține și a promova dezvoltarea locală durabilă din punct de vedere economic, dar și social. În acest fel sunt vizate, spre exemplu, îmbunătățirea condițiilor de infrastructură, a mediului de afaceri, urmărindu-se reducerea ori chiar eliminarea dezechilibrelor economico-sociale dintre regiunile mai dezvoltate și cele care stau mai slab la acest capitol.

Regio – proiecte de dezvoltare materializate

Despre Regio se poate spune că reprezintă un veritabil motor al dezvoltării locale și regionale, practic un catalizator al progresului. Îmbunătățirile aduse în acest sens au devenit palpabile, obiectivul creșterii nivelului de trai și cel al obținerii binelui general pentru comunitate ajungând să fie îndeplinite. Câteva exemple în acest sens pot fi găsite în cadrul site-ului inforegionordest.ro, alături de alte informații utile legate de Regio 2019.

Susținerea mediului antreprenorial

Numeroase proiecte ce au ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al comunității, gândite de antreprenori ce își doresc să dezvolte business-uri în România, se lovesc de lipsa finanțărilor. În acest sens Regio a reprezentat un real sprijin pentru cei care și-au dorit să își vadă pus în aplicare planul de business.

În cadrul site-ului menționat, precum și pe pagina de Facebook a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, sunt confirmate finanțările  nerambursabile obținute de antreprenori care și-au dorit să aducă un plus de valoare mediului de business din comunitatea lor.

Modernizări în sectorul medical

Garantarea unui nivel de trai conform cu standardele și așteptările comunității presupune și crearea unor condiții adecvate atunci când vine vorba de unitățile medicale. Cu ajutorul Regio a devenit posibilă, spre exemplu, realizarea unei Unități de Primiri Urgențe moderne și adecvate pentru atingerea parametrilor optimi de calitate a actului medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Vaslui. În același proiect a fost inclusă de asemenea și construirea unui heliport care să faciliteze transferul pacienților dinspre și către alte unități medicale.

Restaurarea clădirilor din patrimoniul cultural al regiunii Nord-Est

Reabilitarea clădirilor monument are o semnificație aparte pentru identitatea istorico-culturală românească. Inclusiv astfel de obiective au putut fi realizate prin proiecte Regio finanțate din fonduri europene.

La lista de mai sus pot fi adăugate și alte tipuri de proiecte ce au vizat modernizarea infrastructurii educaționale, sociale, dar si rutiere.

Cei interesați trebuie să cunoască faptul că atunci când vine vorba despre Regio, călătoria continuă. Mai multe informații despre proiecte, posibilități de finanțare, axe prioritare și orice alte detalii pot fi găsite în cadrul site-ului inforegionordest.ro.