Omron Healthcare anunta noi modele de pedometre cu tehnologie bazata pe senzori 3D

Setati-va scopul final si masurati performantele cu exactitate!

HOOFDDORP, OLANDA – 14 Noiembrie, 2012 – Omron Healthcare B.V., lider in produse de monitorizare a sanatatii, anunta lansarea noii linii de pedometre, Omron Walking Style One 2.0, 2.1 si Walking Style Pro 2.0. Aceasta noua gama foloseste senzori 3D, ce le permite aparatelor sa numere corect pasii, indiferent de pozitie.

Noile pedometre cu sensor 3D numara fiecare pas, indiferent daca este pozitionat vertical, orizontal sau plan. Poate fi purtat la curea, in buzunar sau in poseta si tot va numara si memora corect toti pasii facuti. In plus, designul sau il face foarte simplu de purtat, indiferent de activitate, fiind foarte subtire.

„Suntem incantati sa anuntam lansarea acestor produse inovatoare, care vor incuraja oamenii sa mentina un stil de viata sanatos, in timp ce isi vor monitoriza cu exactitate activitatea fizica”, a declarat Marco Buhr, Manager al Departamentului de Sanatate din cadrul Omron Healthcare BV. „Credem cu tarie in ideea ca aceste aparate pot rezolva anumite probleme din societate, cum ar fi obezitatea si sedentarismul”.

Studiile arata ca folosirea unui aparat de monitorizare (de exemplu pedometrul), are un efect pozitiv asupra activitatii fizice, aceasta crescand cu pana la 27%*.
Cu aceste noi pedometre oamenii sunt incurajati sa isi atinga telurile sau chiar sa le depaseasca si sa castige mai mult control asupra sanatatii personale.

Walking Style One 2.0 si 2.1
Desi au design asemanator, cele doua pedometre au caracteristici diferite, fiind potrivite pentru diferiti utilizatori. Modelul HJ-320 (WS One 2.0) numara pasii si calculeaza distanta (in mile sau kilometri) si poate fi resetat in fiecare seara pentru a numara pasii facuti zilnic. Modelul HJ-321 (WS One 2.1) se diferentiaza de celalalt model prin faptul ca are integrata o memorie pentru 7 zile, ceea ce face usoara compararea numarului de pasi, distantelor si caloriilor arse de-a lungul unei saptamani. In plus, numara si arata numarul de pasi realizati in timpul exercitiilor de aerobic.

Walking Style Pro 2.0
Walking Style Pro este dotat cu un port USB ce faciliteaza transferul datelor cu stocare in „cloud”. Platforma OmronFItness poate fi accesata din orice browser si va afiseaza numarul de pasi realizati, caloriile consumate si distanta parcursa. Simplitatea utilizarii si posibilitatea partajarii datelor cu alti utilizatori sunt menite pentru a incuraja activitatea fizica si pentru a stimula competitia pentru sanatate.

*The Journal of the American Medical Association, November 2007, Using Pedometers to Increase Physical Activity and Improve Health: A Systematic Review

* Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, Noiembrie 2007, Folosirea pedometrelor pentru cresterea activitatii fizice si imbunatatirea sanatatii: O analiza sistematica

Despre Omron Healthcare
Din dorinta de a imbunatati vietile oamenilor, Omron Healthcare produce aparatura medicala validata clinic pentru monitorizarea starii de sanatate si tratarea anumitor afectiuni. Portofoliul nostru include tensiometre, aparate pentru sistemul respirator, termometre electronice, pedometre, analizoare corporale si echipamente medicale profesionale. De zeci de ani, in peste 100 de tari, produsele Omron ajuta oamenii sa previna boli, sa le trateze si sa aiba un stil de viata sanatos atat acasa cat si in mediul clinic. Omron Healthcare Group are sediul central in Kyoto, Japonia, iar Omron Healthcare B.V. raspunde de Europa, Rusia, Orientul Mijlociu si Africa si ofera servicii clientilor din peste 60 de tari printr-o retea de distributie bine stabilita.

Sursa: Omron