Omega Omnident recomanda preventia drept cel mai bun medicament

omega omnident cabinet stomatologic non stop- preventie

Omega Omnident recomanda preventia drept cel mai bun medicament.

5 motive sa mergi la control regulat la dentist

O dantura sanatoasa si frumoasa este cel mai de pret accesoriu pentru orice persoana. Un zambet perfect, lipsit de probleme iti imbunatateste aspectul fizic si, in plus, te vei simti mult mai bine si mai increzator de fiecare data. Evitarea problemelor reprezinta una dintre misiunile speciale pe care le ai de-a lungul vietii, asadar, este nevoie de toate  masurile pentru a preveni aparitia unor probleme. echipa- omega omnident recomanda controale perioadice pentru preventie

Dupa cum spune si titlul nostru, preventia este cel mai bun medicament si, pentru a face acest lucru cu succes, un control regulat la dentist este recomandat. Pe aceasta cale, vei putea sa te asiguri ca sanatatea dentala  te ajuta sa pastrezi intregul corp sanatos. Cu siguranta, este de preferat sa previi decat sa tratezi o durere insuportabila de masea care nu iti da pace. 

Un control stomatologic de rutina realizat la fiecare 6 luni reprezinta o buna modalitate pentru a-ti pastra dantura sanatoasa si, daca inca nu te-ai convins, iti prezentam cateva motive pentru care este bine sa mergi. 

 

 

  • Vei putea afla mai multe informatii despre igiena orala 

 

Medicul stomatolog poate sa iti ofere informatii pretioase despre modul in care poti sa iti asiguri o igiena orala cat mai corecta. De asemenea, iti poate recomanda tipul de periuta si pasta de dinti potrivita pentru dantura ta. Poate sa iti indice si ce tipuri de alimente trebuie sa consumi sau sa eviti pentru a avea dantura frumoasa si sanatoasa. 

 

  • Stomatologul va putea depista o potentiala carie dentara la timp

 

Unele tipuri de carii se pot dezvolta interdentar si in acest caz este destul de greu sa le depistezi din timp. Mai ales daca ai constatat ca in ultima vreme ai capatat o sensibilitate sau simti durere in timpul periajului, atunci prin intermediul unui control stomatologic vei putea sa afli toate aceste informatii si sa le tratezi inainte sa se agraveze

. Daca te duci la cabinetul stomatologic de urgenta, abia in momentul in care durerea este constanta sau ti s-a umflat maseaua,  atunci tratamentul va fi putin mai indelungat si chiar mai neplacut decat in cazul in care ai fi luat masuri la timp. 

 

 

  • Stomatologul va face un detartraj si un periaj profesional la controlul de rutina

 

Asta inseamna ca dantura ta va fi curatata ca la carte. Procedura nu este deloc dureroasa si ajuta la mentinerea sanatatii danturii. Pe aceasta cale vor fi indepartate si petele cauzate de cafea, tutun sau ceai iar dantura va fi mult mai alba. 

 

  • Stomatologul verifica starea plombelor si lucrarilor anterioare

 

 

Astfel de lucrari nu tin o vesnicie si, daca o plomba nu mai corespunde cu ce ar trebui sa fie din punct de vedere calitativ atunci medicul stomatolog iti va repara toate aceste neplaceri. Chiar daca maseaua pare in regula desi are plomba, multe detalii nu se pot vedea cu ochiul liber. Repararea sau inlocuirea lor la timp te salveaza de o multime de neplaceri si, dupa cum bine stii, durerile de masea pot sa intervina in cele mai nepotrivite momente. 

 

  • La un control de rutina poti solicita un screening 

 

Dupa cum spuneam mai devreme, multe dintre problemele cu dantura nu pot sa fie vizibile cu ochiul liber. Un screening va permite o analiza mult mai detaliata a danturii si eventualele probleme pot sa fie rezolvate la timp. 

 

Omega Omnident este clinica de chirurgie si ortodontie din Bucuresti Piata Romana. 

Cabinetul stomatologic trateaza urgente medicale si functioneaza cu program non-stop.