Oktal ro aniverseaza 14 ani comertul online din Romania se apropie de maturitate

Magazinul online de IT&C si electrocasnice cu cea mai mare experienta pe piata romaneasca de comert electronic a implinit recent 14 ani, marcand astfel un nou pas in maturizarea pietei pe care activeaza. “Uneori, vechi inseamna doar vechi. Alteori, vechi inseamna “mai bun”, ca si in cazul vinurilor de colectie. In afaceri, este o virtute sa fii “vechi”, sa rezisti peste ani, mai ales intr-o perioada de formare a unei piete, cu multe momente tulburi. In acest context, vechi nu poate insemna decat flexibilitate si modernitate, caci doar astfel poate rezista un magazin online in primul esalon timp de 14 ani – o perioada cam cat toata istoria comertului online din Romania de pana acum”, subliniaza Dan Dumitrescu, General Manager al companiei Elka-Oktal Group, care detine Oktal.ro.

Daca pentru o persoana, varsta de 14 ani este primul prag spre maturizare, “certificat” de primirea cartii de identitate, in comertul online din Romania, 14 ani inseamna istorie, o “batranete” pe care orice business si-o doreste. Oktal.ro se pozitioneaza astfel drept un magazin matur, de incredere, insa cu spirit tineresc, care aplica rapid toate tendintele noilor tehnologii si are un rol de promotor pe piata, facand cumparaturile mai usoare si mai sigure.

Si din punct de vedere financiar, afacerea Oktal.ro devine tot mai solida: in primul trimestru din 2013 s-a consemnat o crestere de 20% a cifrei de afaceri, alimentata in principal de avansul tabletelor si al smartphone-urilor, care au inregistrat cresteri in vanzari de aproape 70%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, clientii Oktal.ro si-au crescut achizitiile si pe segmentul de electrocasnice mici, cu aproximativ 30%, zona in care si gama a fost extinsa in ultima perioada.

“Ne-am consolidat pozitia pe segmentul de laptop-uri, zona in care Oktal.ro a cautat mereu sa fie cel mai bun, anticipand practic piata inca din perioada in care laptop-urile erau un lux dorit, o raritate excentrica. In prezent, in fiecare trimestru consemnam un nou avans al tabletelor, care se apropie tot mai mult de performantele de vanzari inregistrate de laptop-uri. Acestea din urma raman insa pe primul loc, ajutate si de noile game de ultrabook-uri, varfurile de gama care reusesc sa mentina suprematia laptop-urilor”, mai spune Dan Dumitrescu.

In cei 14 ani de activitate, Oktal.ro a cautat sa fie un formator al pietei, devenind membru fondator al Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO) si participand activ la educarea consumatorilor. Oktal.ro garanteaza satisfactia prin promisiunea de returnare a banilor in cazul in care clientul, in maxim 30 de zile de la achizitie, doreste sa returneze un laptop sau netbook, nemultumit de performantele acestuia – proces rapid si usor, fara penalitati si fara necesitatea invocarii unui motiv.

De asemenea, Oktal.ro ofera “E-Service”, un program complet gratuit care ii ajuta pe clienti sa economiseasca timp si bani. In perioada de garantie a produselor, clientii Oktal.ro pot completa online un formular, in cazul aparitiei unei probleme. Ulterior, un operator de service va prelua solicitarea si va contacta telefonic sau prin e-mail clientul. Preluarea produsului defect va fi facuta de catre un curier trimis si platit de Oktal.ro, iar returnarea produsului la client va fi facuta in aceleasi conditii favorabile acestuia.

Oktal.ro este un magazin online cu profil IT&C si membru fondator al Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO). Magazinul este administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experienta de peste 15 ani in comercializarea calculatoarelor si a componentelor PC si unul din cei mai longevivi furnizori de pe piata IT din Romania.