Oglinda de baie potrivita pentru casa ta

Oglinda este cea mai buna prietena a femeilor dar si barbatii recunosc ca acest obiect este indispensabil si pentru ei. Utilitatea unei oglinzi este dubla: poti sa te aranjezi si poti sa o folosesti in scop decorativ. In design oglinzile pot juca un rol important intrucat pot mari un spatiu mic din punct de vedere vizual si sa ofere eleganta necesara pentru a completa stilul de amenajari abordat.

O oglinda baie bine aleasa poate sa ajute si la dispersia mai eficienta a luminii iar in acest mod iti poti evalua machiajul intr-un mod perfect. Oglinda din baie este primul lucru pe care il vezi atunci cand intri inauntru iar acesta este si motivul pentru care trebuie sa te asiguri ca alegi una potrivita.

 

Cum sa alegi oglinzile pentru baie?

Desi la prima vedere pare o achizitie simpla exista totusi niste parametrii de care sa tii cont. In primul rand este vorba despre dimensiunea oglinzii care se alege in functie de marimea spatiului pentru care se adreseaza. Modelul ideal este cel care nu ocupa spatiu in exces pe perete. Cele mai multe persoane prefera sa monteze o oglinda de dimensiuni medii sau mici intr-un spatiu standard. Daca baia ta este mai generoasa din punct de vedere al marimii spatiului atunci in mod clar vei putea sa alegi oglinzi in ce dimensiune doresti.

Al doilea criteriu important atunci cand alegi oglinda este forma. Aceasta este partea cea mai placuta pentru toata lumea intrucat pe piata se pot gasi o multime de forme si modele. Pentru o baie mica se potrivesc cel mai bine oglinzile cu forme ovale. Daca iti doresti sa iesi din tipare poti alege modele neconventionale care sa ofere intregului design un aspect modern si futurist.

Apoi, este important sa decizi si daca vei opta pentru o oglinda cu rama sau una fara. Daca ai o baie mare atunci o rama care sa fie in ton cu mobilierul pentru baie utilizat reprezinta o aditie foarte buna intrucat totul in jur va capata un aspect luxos. Atunci cand alegi o oglinda cu rama din lemn trebuie sa te asiguri ca materialul este tratat corespunzator impotriva umezelii. Rama unei oglinzi baie poate sa imbrace foarte multe forme incepand de la cele clasice pana la cele cu forme neconventionale.

Oglindi baie cu diverse accesorii

In cazul anumitor tipuri de oglinzi care se gasesc pe piata, sunt alaturate si niste accesorii cum ar fi rafturile sau dulapioarele. In special cei care locuiesc la bloc prefera aceste modele de oglinzi pentru baie intrucat ofera posibilitatea de a avea si un mic spatiu de depozitare. Astfel, totul este la indemana atunci cand trebuie utilizate dimineata.

Unele oglinzi baie sunt echipate si cu spoturi. Ele sunt foarte utile mai ales pentru femeile care folosesc oglinda din baie pentru a se machia in fiecare dimineata. Lumina spoturilor poate sa fie utilizata si pentru a crea o atmosfera calda si primitoare in absenta unei surse de lumina naturala. Alte oglinzi pot sa fie echipate cu accesorii de dezaburire iar acestea sunt considerate a fi practice pentru ca nu iti strica momentele de relaxare pentru a curata oglinda de aburi. Acest accesoriu este reprezentat de o folie de incalzire care se instaleaza pe spatele oglinzii, se conecteaza la sistemul de iluminare si previne formarea condensului.