Odu Green Roof – Ce tip de vegetatie pentru acoperis verde se potriveste preferintelor tale?

Deoarece spatiile verzi din mediul urban sunt restranse, amenajarea acoperisurilor vii reprezinta o solutie moderna si ecologica, cu un puternic impact asupra mediului si calitatii vietii.

Aceste oaze de verdeata aflate la inaltime faciliteaza drenajul apei, imbunatatesc performanta energetica a cladirilor si purifica aerul, oferind totodata privelisti deosebite.

Odu Green Roof utilizeaza vegetatie pentru acoperis verde de tip intensiv si extensiv, plantele fiind potrivite pentru diverse proiecte de amenajare.

In plus, dimensionarea substratului pentru vegetatie este realizata corespunzator, iar plantele beneficiaza de sisteme moderne si eficiente de irigare si au conditii optime pentru a se dezvolta.

Caracteristici vegetatie tip extensiv

Desi realizarea unui acoperis verde implica o structura complexa, vegetatia reprezinta rezultatul final al lucrarii de amenajare si tot aceasta trebuie sa indeplineasca atat criteriul estetic, cat si cel functional.

De aceea, specialistii aleg plantele astfel incat vegetatia sa se dezvolte si sa prezinte rezistenta la conditiile climatice specifice zonei.

Atunci cand se doreste un acoperis viu care sa nu necesite foarta multa intretinere, vegetatia de tip extensiv este cea mai buna solutie.

Exista diferite specii de sedum si ierburi salbatice care retin apa si supravietuiesc pe timp de seceta.

Combinate flori si alte tipuri de plante, aceasta vegetatie asigura rezultate decorative spectaculoase.

Inverzire rapida cu rulou tip Sedum

Atunci cand timpul nu permite realizarea unor lucrari complexe de inverzire a teraselor sau acoperisurilor, exista posibilitatea instalarii rulourilor tip Sedum, ideale pentru obtinerea unei vegetatii extensive.

Acestea sunt usor de folosit si nu necesita timp de asteptare pentru ca plantele sa ajunga la maturitate.

De asemenea, etapa de cultivare a plantelor nu mai este necesara, mai ales ca insamantarea necesita foarte mult timp pentru ca vegetatia sa ajunga in stadiul dorit.

Rulourile sunt alcatuite din plante diverse, astfel ca puteti opta pentru mai multe tipuri de combinatii.

Acestea sunt rezistente la precipitatii abundente si alti factori naturali, reusita unei astfel de amenajari fiind garantata de gradul de acoperire a suprafetei de 95 %.

Asadar, pentru proiecte care necesita o executie rapida si o intretinere cat mai facila, rulourile sunt o alternativa excelenta.

Cum alegem vegetatia pentru acoperis?

Pentru acoperisul de tip extensiv, plantele sedum si diferitele specii de ierburi sunt esentiale.

Datorita perioadelor de inflorire diferite, precum si a inaltimilor de crestere variate, vegetatia ofera un peisaj deosebit petoata durata sezonului cald.

Desigur, alegerea tipurilor de plante poate varia in functie de proiect, cerinte, necesitati, climat, structura de rezistenta a cladirii, grosimea substraturilor, precum si orientarea acoperisului.

De aceea, este important sa colaborati cu un partener de nadejde, care detine toate competentele necesare realizatii unui proiect de succes.

Odu Green Roof – Specialist in peisaje si acoperisuri verzi

Daca va doriti propria oaza de relaxare pe terasa sau acoperisul imobilului in care locuiti, Odu Green Roof va poate da o mana de ajutor.

Cu o experienta vasta si multa pasiune pentru frumos si natura, specialistii de aici reusesc sa imbine o multitudine de specii de plante pentru a pune bazele unor covoare pline de culoare si verdeata.

Date de contact

Pentru detalii suplimentare despre serviciile oferite, accesati website-ul: www.odu.ro

Numar de contact: 0744 556 594