Obtinerea culturii de salata verde pe tot parcursul anului

Seminte de legume

Oare cine nu iubeste salatele? Toate tipurile de salata, de la celebra salata verde, la soiuri mai putin cunoscute. Lucrul cel mai complicat in ceea ce priveste cultivarea salatei verzi este ca aceasta este o cultura de vreme rece. Samanta de salata germineaza cel mai bine la 20 de grade Celsius. Cand temperaturile solului sunt sub 10 grade sau depasesc 26 de grade Celsius, germinarea este lenta si nu la fel de eficienta. Odata ce planta a iesit deasupra nivelului solului, temperatura optima a aerului, pentru o crestere sanatoasa si cea mai buna aroma, este de 15-16 grade Celsius.

Indiferent in ce colt al tarii v-ati afla, este putin probabil sa oferiti aceste conditii ideala de crestere pentru mai mult de 60 de zile in fiecare an. Restul timpului este fie prea fierbinte, fie prea rece pentru a cultiva salata verde.

Cu toate acestea, cei care se ocupa de cultivarea legumelor, reusesc sa aiba salata verde chiar si 10 luni pe an. Un solar sau o sera ar putea fi secretul, insa si diverse echipamente care sa permita obtinerea unui mediu prielnic pentru dezvoltarea salatei.

Pentru a avea salata cat mai mult timp de-a lungul unui an, ar trebui sa planuiti sa cumparati cel putin 8 – 10 tipuri diferite de seminte. Incepeti sezonul cu soiuri care se dezvolta bine in sol rece si conditii de lumina relativ scazute, ca Centore, Oleole sau Shangore. Pe masura ce vremea se incalzeste, plantati semintele soiurilor de salata tolerante la caldura, ca Funtasia si Tizian.

Salata verde are radacini infipte la mica adancime si se dezvolta foarte rapid. Planta are nevoie de acces continuu la apa pentru a produce frunze delicioase si suculente. Umiditatea solului trebuie sa fie constanta, astfel incat planta sa absorba exact cata apa are nevoie. Un sistem de irigati cu furtune de scurgere sau linii de picurare ar fi cel mai indicat.

Discount la echipamente pentru sere si solarii, Regal Fermierul!

Accesand https://www.regalfermierul.ro/ veti gasi cele mai moderne si calitative echipamente pentru sere si solarii care v-ar putea ajuta in    obtinerea unor culturi perfecte. Pe langa acestea, echipa Regal Fermierul pune la dispozitia clientilor seminte de legume de buna calitate, de la furnizori de renume. Sunati la numerele afisate pe site si veti obtine indrumarea de care aveti nevoie pentru a avea parte de cele mai roditoare culturi!