Obiceiuri care dauneaza sanatatii dentare

stomatologie in Nicolae Grigorescu

Oamenii sunt niste creaturi care odata ce si-au setat o rutina, o urmeaza foarte usor. Desigur, asa cum le este usor sa respecte o rutina buna, la fel se intampla si in cazul unor obiceiuri deloc bune. Multe obiceiuri au efecte secundare grave pentru sanatatea oamenilor, dar mai ales pentru dintii acestora. S-ar putea ca sanatatea gurii sa fie cel mai mic impuls necesar pentru a renunta la un obicei prost. Iata cateva obiceiuri complet nesanatoase pe care oamenii le pot avea si la care pot renunta pentru a-si salva dantura!

Tutunul, in orice forma ar fi el: tigari, trabucuri, tutun de mestecat si produse din tutun fara fum, este daunator dintilor si sanatatii dentare in general. Daunele constau in uscarea gurii si reducerea capacitatii gingiilor de a se vindeca de infectii si inflamatii, ceea ce usureaza instalarea dezvoltarii bolilor gingivale. Produsele din tutun maresc, de asemenea, riscul de aparitie a cancerelor orale, iar tutunul de mestecat este cunoscut ca fiind vinovatul care provoaca boli ce duc la pierderea dintilor, cancere la nivelul tesutului limbii si a maxilarului. Tot in categoria daunelor intra si petele de culoare galbena inestetica, dar si retractia gingivala.

Un alt obicei daunator este acela de a mesteca obiecte periculoase precum: radiere, capace de pix, unghii, cuburi de gheata si alte obiecte dure. Dintii sunt duri, dar nu conceputi pentru a suporta acest tip de abuz pe care aceste obiecte il pot provoca. Fracturile dentare si crapaturile sunt un rezultat comun al mestecarii unor astfel de obiecte. Acest obicei slabeste stuctura dintilor, iar refacerea poate fi costisitoare si dureroasa.

Un alt pericol pentru dinti il reprezinta alcoolul. Consumul frecvent si a unor cantitati mari de alcool creste riscul de aparitie a cancerului oral, cel mai probabil deoarece face ca celulele din gura sa fie mai susceptibile la schimbare si refacere. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand este combinat cu utilizarea tutunului. Alcoolul afecteaza aproape orice sistem din organism si creste riscul pentru anumite tipuri de cancer, boli cardiace, accident vascular cerebral, boli renale, obezitate si multe alte probleme.

In acest cabinet stomatolog din sector 3 veti reusi sa restabiliti echilibrul in ceea ce priveste sanatatea dentara | cabinetstomatolog.ro

cabinet stomatolog din sector 3

Indiferent de comportamentul care dauneaza dintilor, este bine sa aveti un specialist care sa va indrume in procesul de recuperare. Dental Crown Health este o stomatologie in Nicolae Grigorescu, loc in care veti gasi ceea ce cautati in materie de ingrijire orala. In acest cabinet stomatolog din sector 3 veti reusi sa restabiliti echilibrul in ceea ce priveste sanatatea dentara, insa mai multe puteti afla in urma unei consultatii rezervate telefonic sau pe site-ul http://cabinetstomatolog.ro/!