Oala sub presiune este o ingeniozitate prezenta in multe case si multi oameni o folosesc astfel incat timpul de gatit sa fie redus drastic, desi … cine stie de ce se intampla acest lucru?
Cand pregatim mancarea cu apa, interesul nostru principal este sa ajungem la cea mai inalta temperatura posibila, reducand timpul de gatire si sa nu ajungem la punctul de fierbere, asa cum ar putea crede cineva. La nivelul marii, bulele de apa au o temperatura de 100 ° C, trecand de la lichid la vapori si ramanand la acea temperatura pana cand tot lichidul este transformat. In aceste conditii, apa care gateste alimentele nu depaseste 100 ° C. Cu toate acestea, punctul de fierbere al tuturor substantelor variaza in functie de presiunea exercitata. Cu cat este mai mare presiunea externa, cu atat este mai mare temperatura de fierbere si cu atat mai mult timp va ramane lichidul in aceasta stare fizica si invers.
Pentru multi bucatari, aceste oale sub presiune reprezinta cel mai periculos ustensil in bucatarie.
Pentru a gati cu oale sub presiune fara riscuri, trebuie sa:
Doriti sa stiti care sunt cele mai sigure oale sub presiune? Ce trebuie sa verificati pentru a vedea daca o oala sub presiune este sigura sau nu?
Inainte de a sti ca securitatea are doua parti:
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro