O retrospectivă: cum a salvat imprimarea 3D sistemul medical în pandemie

10 iunie 2021
Autor:
Content SEO

Viitorul nu va mai fi la fel cum ne-am fi așteptat - anul pandemic a retrasat coordonatele noastre economice, medicale și, în final, chiar și tehnologice. Văzută inițial ca pe un hobby, imprimarea 3D a devenit vitală în pandemie pentru buna susținere a sistemului medical, devenind un pion extrem de important în bătălia împotriva coronavirusului. Obiectele pe care le utilizăm zilnic - și le vom utiliza ani de zile de acum încolo - sunt fabricate cu ajutorul unor imprimante 3D.

  • Bețișoare pentru testele Covid-19

Bețișoarele folosite în testele PCR pentru a colecta mucoasa nazală sunt realizate cu ajutorul fabricației aditivate - companii mari din industria imprimării 3D, precum Carbon și Formlabs, au început să fabrice încă din luna aprilie a anului trecut sute de mii de bețișoare nazale.

Din ce în ce mai multe teste Covid-19 sunt necesare și de acum încolo, când mobilitatea noastră va fi condiționată de un test negativ, astfel încât fabricarea aditivată ajută continuu la dotarea sistemului medical.

  • Viziere medicale 

Una dintre cele mai importante aplicații ale imprimării 3D în lupta împotriva Covid-19 constă în producerea vizierelor medicale. În lunile de vârf ale pandemiei, industria medicală se afla în plină criză de viziere medicale, astfel încât acestea erau greu de furnizat și pentru cei din linia întâi.

Fabricarea aditivată vine din nou ca un pilon de sprijin pentru domeniul medical, suplimentându-l continuu cu astfel de viziere - facil de realizat și complet sigure, vizierele sunt realizate din filamente 3D non-toxice, care să ofere garanția siguranței și sterilității.

  • Aparate de oxigen 

Când coronavirusul s-a extins în Europa, Italia a fost una dintre cele mai lovite țări; spitatele erau copleșite și duceau lipsă de echipamentul sanitar necesar pentru a salva pacienții sever afectați. Compania italiană Issinova a luat problema în propriile mâini, creând astfel tuburi și aparate de oxigen cu ajutorul fabricării aditivate.

Mai târziu, și alte companii au preluat exemplul, iar tuburile de oxigen obținute prin imprimarea 3D au ajuns în întreaga Europa; facilitatea cu care s-au realizat le-au permis producătorilor să creeze peste 50.000 de tuburi de oxigen săptămânal, rapiditatea și eficiența fiind două dintre cele mai importante atribute în industria medicală.

În era post-covid, imprimarea 3D ne ajută în prevenirea virusului

Lumea nu va mai fi la fel - vom fi într-o permanentă stare alertă și ne vom concentra asupra prevenirii oricărui virus, nu doar a Covid-19. Mai mult de atât, apar constant și filamente 3D virucidale: companiile producătoare au creat filamente care reduc sau previn complet infecțiile cu virusuri, aceste filamente fiind de nelipsit în viitorul industriei medicale.

În acest sens, adepții fabricării aditivate vin cu soluții inedite pentru prevenirea virusurilor: purificatoarele de aer, suprafețele anti-microbiale din cupru și încuietorile contactless pentru uși sunt doar trei din aplicațiile care vor revoluționa lumea. Digitalizarea este viitorul, iar pentru a face față problemelor de care ne vom izbi este necesar să ne adaptăm acestui nou univers, guvernat de tehnologie, eficiență și rapiditate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram