O R D A distruge peste 134 000 de produse pirat

În cadrul acţiunii vor fi distruse circa 134.000 de produse, constând în CD-uri, DVD-uri, casete video si casete audio, hard disk-uri, diverse medii de stocare (dischete, memory-stickuri) ce provin de la un număr de aproximativ 650 de cazuri definitivate.
Evenimentul, aflat deja la a 8-a ediţie, vizează descurajarea celor care recurg la metode ilegale de folosire şi distribuire a produselor protejate prin drept de autor şi drepturi conexe. Această acţiune este o dovadă a faptului că eforturile de a identifica şi de a pedepsi astfel de încălcări ale legii se intensifică.
Produsele care urmează a fi distruse au fost confiscate de autorităţile competente – Inspectoratul General al Poliţiei, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Garda Financiară. Pe judeţe ponderea produselor confiscate este următoarea: judeţul Braşov cu un număr de 21.815 produse urmat de judeţele Bihor cu 13.601 produse şi Mehedinţi cu 6.594 produse. Toate aceste medii de stocare, ce au un caracter de produse pirat, conţin muzică, filme şi programe pentru calculator.
Evenimentul va avea loc pe 29 aprilie, la ora 15:00, în spațiul URBAN SA situat pe B-dul Timișoara nr. 14-16. La distrugerea materialelor vor fi folosite un încărcător frontal, două auto-containiere tip Hook cu capacitatea de 24 m3 şi un auto-distrugător industrial. Participarea publiclui este permisă.