O R D A A I M R și U P F R au distrus 175 000 de produse pirat

Acțiunea a fost realizată în conformitate cu HG 1095/2000 privind modul de distrugere a produselor confiscate.
La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice, titularilor de drepturi de autor, entităților care desfășoară activități în domeniu precum și ai societății civile și a beneficiat de atenția presei.
Cu această ocazie, Dna Mihaela – Alexandrina Scrioșteanu, Director Executiv al UPFR a declarat “Ne-am implicat și în această ediție datorită impactului negativ pe care-l are pirateria asupra mediului economic și social… Din păcate, din prejudiciile pe care noi le-am solicitat și care au fost constatate în urma expertizei efectuate de către ORDA, nu am recuperat decât 3%. Pirateria afectează nu doar artiștii, compozitorii, producătorii, retailerii care comercializează legal produse, dar și pe noi toți, publicul larg. Încurajăm consumatorii să cumpere produse (CD-uri, DVD-uri, etc) de la retaileri și/sau de pe situri legale pentru a se asigura că achiziționează produse (muzică, filme, programe pentru calculator) originale, de calitate, fără riscuri.“
“Cantitatea de 175.000 de produse este un record având în vedere că această distrugere este a opta acțiune dintr-o serie care a pornit în anul 2000” a declarat Dna Irina Lucan-Arjoca, Director General Adjunct al ORDA.