O noua sesiune de consiliere profesionala organizata in cadrul proiectului „Stagii de practica pentru cariera ta in drept” in luna martie

30 martie 2015

Institutul Notarial Roman, impreuna cu Universitatea din Craiova, firma de consultanta Loop Operations si Economic Confort anunta finalizarea unei noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera, din cadrul proiectului „Stagii de practica pentru cariera ta in drept”. Organizata pe data de 2 martie 2015, la sediul Universitatii din Craiova, sesiunea s-a adresat studentilor si masteranzilor ce studiaza domeniul juridic.
In cadrul sesiunii participantii au invatat, sub atenta indrumare a consilierilor Loop Operations, aspecte importante ale procesului de cautare si obtinere efectiva a unui loc de munca, dupa cum urmeaza:
• intocmirea unui CV corect si eficient dupa modelul Europass;
• redactarea unei scrisori de intentie adaptate pentru locul de munca vizat;
• construirea unui brand personal si a unui plan de cariera;
• folosirea retelelor de socializare in cautarea unui loc de munca;
• eticheta, comportamentul si atitudinea ce trebuiesc adoptate in cadrul unui interviu de angajare.
Totodata, prin aplicarea unor teste de autocunostere, studentii si-au identificat punctele forte si punctele slabe, realizand ca autocunoasterea ii ajuta sa evalueze corect oportunitatile lor in cariera. De asemenea, au invatat sa-si seteze obiectivele de cariera si sa-si construiasca un plan de cariera constructiv si eficient. Nu in ultimul rand, participantii la sesiune au fost informati despre modul corect de pregatire al unui interviu, dar si ce atitudine sa adopte atunci cand se afla in fata unui potential angajator. La cerere, studentii pot beneficia de consiliere individuala, unde vor putea pune intrebari punctuale, vor avea posibilitatea de a aprofunda temele abordate si vor putea aplica metodele nou asimilate de imbunatatire asupra CV-ului propriu, sub indrumarea consilierilor.
Sesiunile de consiliere fac parte dintr-un plan de actiune mai amplu prin care partenerii proiectului „Stagii de practica pentru cariera ta in drept” si-au propus sa contribuie la cresterea ratei de ocupare si imbunatatirea accesului a 500 de studenti si masteranzi (care studiaza domeniul juridic) pe piata muncii, facilitarea procesului de planificare a carierei si de identificare a unul loc de munca si incurajarea parteneriatelor pe termen lung intre mediul academic si mediul de afaceri.
*Proiectul „Stagii de practica pentru cariera ta in drept”este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram