O noua serie de studenti consiliati prin proiectul „Unitate in diversitate Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti

15 aprilie 2015

Partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” – Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, Uniunea Generala a Industrasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, au derulat o noua sesiune de consiliere profesionala si orientare in cariera pentru studentii si masteranzii ce provin din medii multiculturale si studiaza in domeniile constructii IT sau transporturi. Sesiunea s-a desfasurat pe data 03.03.2015, la sediul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti.
Cei 10 participanti au fost informati de catre consilierii Loop Operations cu privire la aspectele esentiale de care un tanar trebuie sa tina cont in procesul de cautare al unui loc de munca, dupa cum urmeaza:
 metodele cele mai bune de eficientizare a CV-ului si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca;
 importanta prezentei lor in mediul online;
 conceptul de brand personal si importanta acestuia in procesul de angajare;
 conceptul si utilitatea unui plan de cariera;
 analiza SWOT ca sprijin in elaborarea unui plan de cariera.
De asemenea, in cadrul unei parti interactive a sesiunii, participantii au fost implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu, precum si principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in cautarea unui loc de munca si in planificarea carierei.
Sesiunile de consiliere sunt doar primul pas pe care partenerii mai sus mentionati ai proiectului “Unitate in diversitate – tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” il fac inspre promovarea unei societati incluzive si dezvoltarea capitalului uman la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov. De asemenea, dupa finalizarea sesiunilor de consiliere, partenerii vor organiza stagii de practica in cadrul unor organizatii publice si private ce desfasoara activitati relevante in domeniul de activitate al studentilor. Toate activitatile au menirea de a asigura accesul neingradit la oportunitati de angajare al persoanelor din grupul tinta, indiferent de etnia din care provin.

* Proiectul “Drept la practica!” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram