fbpx

O noua serie de studenti consiliati in cadrul proiectului „Unitate in diversitate Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, alaturi de partenerii sai in cadrul proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”- Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operation si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, au organizat o noua sesiune de consiliere profesionala si orientare in cariera, pe data de 09.03.2015, la sediul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, din Bucuresti.

In cadrul sesiunii, studentii si masteranzii ce studiaza domeniile IT, constructii sau transporturi au asimilat de la expertii Loop Operations aspectele importante, pe care ar trebui sa la aiba in vedere atunci cand isi cauta un loc de munca, dintre care amintim:
• Prezentarea asteptarilor angajatorilor, in vederea corelarii acestora cu elementele incluse in CV, scrisoarea de intentie sau a portofoliului profesional;
• Prezentarea celor mai eficiente metode de optimizare a C.V.-ului si scrisorii de intentie;
• Aplicarea unui set de teste vocationale ce au ajutat studentii sa isi realizeze un plan de cariera realist, realizabil;
• Simularea situatiei de interviu.
In final, prin intermediul unei activitati interactive, studentii au simulat situatia de interviu, invatand astfel care este modul de prezentare la un interviu, care sunt intrebarile cheie si ce comportament este de evitat atunci cand se afla in fata unui potential angajator.
Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-un demers mai amplu prin care partenerii si-au propus sa raspunda la problema integrarii pe piata muncii tinerilor absolventi de studii superioare, indiferent de etnie. Pentru aceasta, prin proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” partenerii au pus la punct urmatoarele activitati: organizarea programelor de consiliere si orientare in cariera pentru imbunatatirea capacitatii de ocupare si adaptarii la cerintele pietei muncii a 500 de studenti si masteranzi la transporturi, constructii sau IT din regiunea Bucuresti-Ilfov; dezvoltarea a 30 de parteneriate cu institutii publice sau private ce desfasoara activitati relevante in domeniul de pregatire al grupului tinta (IT, transporturi, constructii) si organizarea de stagii de pregatire practica pentru 250 de studenti inscrisi in program in vederea facilitarii tranzitiei acestora de la finalizarea studiilor la ocuparea unui loc de munca.

*Proiectul„Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.