O noua expeditie in Antarctica pentru Uca Marinescu

Uca Marinescu, prima romanca care a ajuns in Antarctica, prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli ai Pamantului (magnetici si geografici), prima femeie care a reusit sa ajunga in decursul aceluiasi an la cei doi poli geografici ai Pamantului, a plecat la varsta de 74 de ani de o noua expeditie in Antarctica.
Expeditia australiana, organizata de Institutul Antartic Australian “Ernest Shackleton Footsteps” are ca obiective principale studierea efectelor incalzirii globale asupra Marii Weddell, precum si purtarea unor discutii pentru activarea statiei romane pentru activitati de cercetari stiintifice in Antarctica.
Dincolo de activitatile de cercetare, Uca Marinescu cauta in permanenta sa creeze un cadru de comunicare eficient pentru activarea exploratorilor romani si trezirea interesului, in special al tinerilor, pentru turism, protectia mediului si importanta miscarii si a sportului intr-un mediu sanatos.
B-Team Energy and Environment sprijina aceasta expeditie in Antarctica cu scopul sublinierii importantei protejarii mediului, identificarea zonelor afectate de pe glob si modalitati de folosire rationala a resurselor naturale. Totodata B-Team Energy and Environment sprijina adoptarea tehnologiilor moderne menite sa previna efectele daunatoare asupra mediului inconjurator si valorificarea optima a resurselor pentru producerea energiei din surse regenerabile.
Pentru a descoperi toate povestile din expeditia din Antarctica si pentru a fi in permanenta la curent cu activitatile doamnei Uca Marinescu, va invitam sa intrati pe site-ul oficial al B-Team Energy and Envirnoment si pe pagina oficiala de facebook.