O baterie nouă pentru iPhone 6S va rezolva scăderea performanțelor

Scăderea performanței telefonului actual este o veste proastă indiferent de modelul pe care îl deții. Este cu atât mai proastă cu cât telefonul pe care îl deții este produs de către unul dintre cele mai respectate nume din industrie. Cu toate acestea, nici Apple nu poate scăpa de fragilitatea bateriilor de generație actuală, iar unul dintre cele mai afectate modele este iPhone 6S. Chiar dacă știrile au descris situația ca fiind apocaliptică, există o rezolvare simplă în cazul în care iPhone-ul tău a fost afectat: schimbarea bateriei.

Știrile de la început de an afirmau că un lot semnificativ de smartphone-uri iPhone 6S se închideau atunci când erau utilizate la temperaturi aproape negative (și mai mici decât acestea). Apple a asigurat înlocuirea gratuită a bateriilor pentru iPhone 6S și cazul a devenit arhivă.

Se pare că problematicele baterii de pe modelul iPhone 6S s-au întorc în atenția publicului. De data aceasta, cazul este mai special, întrucât ne aflăm la mai bine de 2 ani de la lansare, o perioadă în care, de regulă, consumatorii își înlocuiesc telefoanele. Iar aceeași consumatori sunt puși în fața teoriilor de care am amintit mai sus.

Smartphone-urile sunt gadget-uri extrem de complicate. Acestea au evoluat fulminant în ultima decadă. Singura componentă care se chinuie să țină pasul este bateria. Aici, producătorii sar în ajutor prin a construi procesoare care necesită tot mai puține resurse. Însă utilizarea intensă a unui smartphone, oricât de econom ar fi acesta, poate duce la degradarea bateriei. De aici, până la o experiență complet neplăcută este o cale foarte scurtă.

Apple a ales să evite declinul rapid al autonomiei bateriei prin reglarea intensității de lucru a procesorului. Astfel, utilizatorii puteau să obțină o zi întreagă de utilizare, chiar dacă timpii de răspuns erau mai mici.

Cei care au observat acest fenomen au testat ipoteza prin intermediul aplicației Geekbench. La momentul lansării, un iPhone 6S obținea un scor de aproximativ 2500 de puncte, în modul Single-Core. Modelele iPhone 6S cu probleme abia ce atingeau un scor de 1400-1500 puncte.

Din fericire, înlocuirea bateriei unui iPhone 6S nu este dificilă, iar cei care au optat pentru un model achiziționat împreună cu un abonament au beneficiat de încă un an de garanție. Drept urmare, dacă ai un iPhone 6S la abonament, verifică performanțele și termenul de garanție.

Modelele iPhone 6S pe care le găsim acum in magazine fac parte din alt lot, așa că repetarea problemei are șanse foarte mici.