fbpx

Numarul unu in piata de bricolaj isi recalibreaza pe timp de criza business ul cu ajutorul SeniorERP si SeniorVisualBI

Cu o cifra de afaceri de peste 27 milioane EUR, Rocast activeaza in industria de bricolaj si echipamente incepand cu anul 2000, fiind astazi numarul unu ca si diversitate a produselor oferite. Criza generala si concurenta tot mai prezenta pe piata locala au fortat luarea unor masuri corective si realizarea unor salturi calitative in cadrul proceselor de business Rocast. La aproximativ un an de la implementarea SeniorERP, managementul Rocast redefineste strategia de business pe baza datelor din sistem.

Primul pas in acest sens a constat in cresterea performantei principalului canal de vanzare al companiei, in paralel cu inchiderea canalelor neperformante. Cei 70 de reprezentanti de vanzari care acopera intreaga tara au fost dotati cu laptopuri si acces la SeniorERP, sunt echipati cu masini din parcul auto propriu si au primit training-uri specializate. Utilizarea sistemului de catre departamentul de vanzari s-a reflectat rapid intr-o mai buna comunicare cu fiecare client, un plus de eficienta in operare si nu in ultimul rand, intr-o nota de profesionalism:

“Primele avantaje ale utilizarii SeniorERP constau in faptul ca, acum, agentii de vanzare pot vizualiza on-line stocurile, preturile, previziunile de aprovizionare, informatii despre calitatea produselor, informatii complete despre parteneri (contracte, discounturi, modalitati si termene de plata), rapoarte privind vanzarile, incasarile si scadentarele atat de necesare in colaborarea cu clientii. Nu trebuie neglijat nici efectul important de marketing si nota de profesionalism in relatia directa cu clientii. “ Horatiu Vonica, Director General Rocast

In completarea noii strategii de vanzari, Rocast are in vedere pentru anul in curs lansarea unui portal electronic B2B, integrat cu SeniorERP, pentru plasarea directa a comenzilor. Portalul va sustine, prin informatii actualizate in orice moment despre cele peste 43 000 de articole, strategia de transparenta comerciala, reprezentativa pentru Rocast. Clientii companiei vor accesa online date privind disponibilitatea stocurilor, preturi, specificatii tehnice si imagini cu produsele oferite.

A doua directie adoptata de Rocast este utilizarea de catre management a sistemului de analiza a datelor SeniorVisualBI. Trecerea la un sistem BI de ultima generatie, dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea si analiza datelor, constituie o investitie strategica in viteza de reactie a liderului in bricolaj.
Avand ca particularitate usurinta cu care datele pot fi vizualizate si analizate de catre utilizatori non-tehnici, de business, SeniorVisualBI este un suport decizional si operational excelent pentru companiile locale. In plus, datorita sistemului unic in Romania de licentiere la nivel de companie, Rocast transforma angajatii cheie in persoane informate, capabile sa ia decizii corecte in timp util.

”SeniorVisualBI reprezinta chintesenta business-ului, respectiv locul de unde obtii informatii de sinteza care te ajuta sa iei masurile si directiile corecte in dezvoltarea business-ului, prin urmare este de mare importanta. Eu dintotdeauna am facut BI in companie, insa cu mijloace incomparabile, cu o suita de programatori, dar cu limitele vizavi de programare, de viteza ,acuratete, corectitudine etc. Prin urmare, saltul la SeniorVisualBI este masiv.” Horatiu Vonica, Director Rocast

Datorita tehnologiei de ultima generatie si a specializarii pe verticale de business, Senior Software raspunde cu succes nevoii clientilor de restructurare si adaptare la noul context economic.
”SeniorERP, SeniorCRM si SeniorVisualBI reprezinta raspunsuri inovatoare la cele mai complexe provocari de business, indiferent de marimea companiei care le utilizeaza. Suntem mereu atenti la trenduri si incorporam cea mai noua tehnologie astfel incat sistemele noastre sa fie pregatite pentru deciziile de maine ale clientilor nostri.” Daniel Toma, Director General Senior Software

Rocast are in portofoliu peste 43 000 de articole, achizitionate prin intermediul a 50 de furnizori, dintre care 30 numai din Germania. Logistica acestora este asigurata cu ajutorul celor 3 puncte de lucru ale Rocast: un depozit central propriu de 5000 m2 in Bucuresti, un depozit in zona libera din Giurgiu si o fabrica in Filipestii de Padure. Distributia catre cei aproximativ 6000 de clienti activi se realizeaza printr-o retea puternica, formata din 70 de reprezentanti la nivel national.

Citeste interviu in exclusivitate cu Horatiu Vonica, Director General Rocast: www.seniorerp.ro/referinte

Despre SeniorERP
SeniorERP este sistemul de tip Enterprise Resource Planning #1 calitate-pret pentru managementul integrat al proceselor de distributie, productie, servicii, retail.
Datorita tehnologiei de ultima generatie integrata in sistem, SeniorERP are o formula de licentiere flexibila: SeniorERP Express (licente gratuite pana la 5 utilizatori), SeniorERP Online, SeniorERP Enterprise.
Pentru mai multe detalii intrati pe www.seniorERP.ro .

Despre Senior Software
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata, SeniorERP si SeniorCRM.

Senior Software este Microsoft Gold Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows Server, Web Services si .NET Framework.
Senior Software este certificata conform standardelor ISO 9001:2000 pentru sistemul de management al calitatii. Implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii a avut ca scop principal definirea unor procese si obiective masurabile si garantarea replicarii calitatii la standarde inalte in orice activitate desfasurata pentru clientii companiei.