fbpx

Noul utilitar AutoRun Disable previne infecţiile transmise prin porturile USB

Bucureşti, România, 17 noiembrie 2010. Endpoint Protector a lansat utilitarul gratuit AutoRun Disable, o soluţie ce previne infecţiile cu malware răspândit prin porturile USB sau alte interfeţe de conectare şi care porneşte şi rulează automat odată ce un computer a fost infectat. AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost creat pentru a opri viermi de tipul Conficker/Stuxnet care exploatează porturile USB nesecurizate şi lipsa soluţiilor de securitate pentru dispozitivele portabile pentru a se răspândi şi a infecta cât mai multe unităţi dintr-o reţea.

Modul de funcţionare al utilitarului AutoRun Disable by Endpoint Protector este simplu, acesta permiţându-le utilizatorilor să dezactiveze o funcţie potenţial periculoasă a sistemelor Windows (XP, Vista, 7), AutoRun, care permite rularea automată a dispozitivelor conectate la computer şi a softwareului de pe acestea. Principalul beneficiu al utilitarului este acela că nu dezactivează funcţia respectivă pentru toate dispozitivele, ci acţionează în mod selectiv, în funcţie de tipul acestora (dispozitive cu conexiune USB şi alte dispozitive portabile, CD/DVD, unităţi interne sau de reţea) sau de litera asociată acestora, afişată în sistemul Windows. De exemplu, un utilizator poate interzice apelarea funcţiei AutoRun pentru dispozitivele portabile conectate prin USB şi o poate permite pentru unitatea CD/DVD.

“Conficker, Stuxnet, Downadup, oricum s-ar numi ultima ameninţare de tip malware, adevărul e că toate sunt relativ uşor de combătut. Soluţiile pentru securizarea porturilor şi a dispozitivelor portabile pot opri un astfel de malware atunci când încearcă să infecteze un computer anume. AutoRun Disable by Endpoint Protector face şi mai uşoară protejarea computerelor şi a reţelelor în faţa viermilor răspândiţi prin porturile USB, fiind gratuit, uşor de utilizat şi foarte eficient. Utilitarul protejează cu succes unităţile securizate de malwareul de acest tip, permiţând dispozitivelor autorizate să utilizeze funcţia AutoRun, fără a limita în vreun fel acţiunile obişnuite ale utilizatorilor”, a declarat Roman Foeckl, Director General Endpoint Protector/CoSoSys.

Încă dinaintea lansării oficiale, utilitarul AutoRun Disable by Endpoint Protector a fost disponibil pentru potenţialii utilizatori, împreună cu un ghid uşor, în patru paşi, care explică modul de prevenire al infecţiilor cu Conficker/Stuxnet:
http://www.blocheaza-usb.ro/blog/2010/09/26/cum-sa-opriti-viermele-confickerstuxnet-in-patru-pasi-simpli/

AutoRun Disable by Endpoint Protector poate fi descărcat gratuit de aici:
http://download.cnet.com/AutoRun-Disable-by-Endpoint-Protector/3000-2239_4-75300368.html

Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializată în dezvoltarea de software pentru securizarea reţelelor şi pentru îmbunătăţirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicaţiilor include funcţii de la protejarea prin parolă şi sincronizarea datelor, până la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice ataşate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricanţii de hardware de talie mondială, dar şi direct către utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com şi http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucură de o creştere continuă a numărului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, şi are reprezentanţi de vânzări în Statele Unite şi Germania.

Imagini şi materiale adiţionale:
http://www.endpointprotector.com/en/index.php/products/free_data_security_tools
http://www.cososys.com/images.html
http://www.cososys.com/press_room.html

Contacte de presă
Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com