fbpx

Noul magazin Electric Concept | oferte la becuri LED

becuri led

Despre becuri led si tehnologia actuala

Ce sunt niste becuri LED mai exact? Trebuie sa stii ca niste becuri LED sunt niste lampi cu incandescenta ce produce lumina prin trecerea curentului electric printr-un filament. El este compus dintr-un soclu, un balon de stricla vidat sau umplut cu un gaz inert, iar in interior se afla filamentul.

Intr-o lampa cu halogen, evaporarea filamentului este prevenita de un procedeu chimic ce redepoziteaza vaporii de metal in filament.

Informatii generale despre dioda emitatoare de lumina

Un LED utilizat in becuri led (din engleza light-emitting diode, insemnand dioda emitatoare de lumina) este o dioda semiconductoare ce emite lumina la polarizarea directa a jonctiunii p-n. Efectul este o forma de electroluminescenta.
becuri led
Un LED este o sursa de lumina mica, de cele mai multe ori insotita de un circuit electric ce permite modularea formei radiatiei luminoase. De cele mai multe ori acestea sunt utilizate ca indicatori in cadrul dispozitivelor electronice, dar din ce in ce mai mult au inceput sa fie utilizate in aplicatii de putere ca surse de iluminare.

Culoarea luminii emise depinde de compozitia si de starea materialului semiconductor folosit, si poate fi in spectrul infrarosu, vizibil sau ultraviolet.

Diferentierea dintre tipurile de becuri

Fata de alte tipuri de surse luminoase, noile becuri led sunt in mod cert avantajate la orice capitol. Fie ca vorbim despre eficienta, consum, marimi sau chiar avantaje auxiliare, ele domina in mod autoritar.

Descriind pe scurt cateva avantaje auxiliare sau mai putin cunoscute a acestei categorii de becuri ne vom raporta la siguranta. Fata de alte surse de lumina, ele nu produc niciun pic de caldura, deci nu se incing si ulterior nu constituie o potentiala surse de producere a unui incendiu de proportii.

Un alt mare avantaj este ca pentru a se ajunge la intensitatea luminoasa maxima nu este nevoie de timp suplimentar. De asemenea, acest lucru afecteaza direct rezistenta in fata repetatelor cicluri inchis-deschis.