fbpx

Noul blockbuster “Underworld: Blood Wars” la cinema

“Underworld: Blood Wars” / “Lumea de dincolo: Razboaie sangeroase” este a cincea parte a seriei si, desi readuce in prim plan atmosfera de inceput al lumii din filmul original, impinge povestea spre taramuri noi, imbogatind mitologia Underworld cu noi personaje si pericole, care testeaza mai aprig ca niciodata puterile eroinei protagoniste. Acum, Selene trece prin cea mai emotionanta calatorie a sa de pana acum, aratandu-se deopotriva nemiloasa si fragila, iar actrita Kate Beckinsale, dupa ce a interpretat acest rol in patru dintre cele cinci filme ale seriei, continua sa se reinventeze, spre satisfactia fanilor francizei.

Au trecut deja 1000 de ani de cand eroina-vampir Selene (interpretata de Kate Beckinsale) isi cauta linistea intr-o lume zbuciumata, Lumea de dincolo. Dupa ce vampirii au tradat-o, Selene se vede nevoita sa lupte pentru viata ei si a fiicei ei, Eva – un hibrid intre vampir si lycan. Lycanii ii vor sangele pentru a capata puteri nelimitate si nu se vor da in laturi de la nimic pentru a-l obtine, mai ales de cand il au la carma pe Marius (Tobias Menzies), un nou lider pe cat de puternic, pe atat de malefic. Prinsa intre doua taramuri si intre doua factiuni, ambele la fel de ostile, Selene are de infruntat forte nebanuite si trebuie sa fie mai necrutatoare ca oricand pentru a-si proteja stirpea. Singura sansa: sa opreasca razboiul vesnic dintre lycani si vampiri, chiar si cu sacrificiul suprem. Alaturi de aliatii sai, David (Theo James) si tatal acestuia, Thomas (Charles Dance), Selene cauta adapost in Eastern Coven – taramul vrajitoarelor din est, condus de Semira (Lara Pulver), iar apoi spre miazanoapte, in misteriosul meleag Nordic Coven, dar… zadarnic! Confruntarea dintre vampiri si lycani o urmareste pretutindeni. Oare va reusi sa-i puna capat? Aflam la cinema, din 2 decembrie 2016.

Filmarile pentru “Blood Wars” au fost realizate in Republica Ceha, ale carei castele medievale cu arhitectura gotica din zona Pragai au permis producatorilor sa creeze acea viziune cinematografica sumbra si palpitanta – contextul ideal pentru a transpune spectatorii in lumea Underworld. Efectele vizuale spectaculoase si cascadoriile, multe realizate chiar de actori, alcatuiesc un spectacol 3D total, care promite sa tintuiasca cinefilii in scaunele de la cinema pret de 92 de minute. Din 2 decembrie, il vedem la cinema.

In distributie se regasesc si actorii Theo James alias David, cunoscut publicului din filmele “Divergent” (2014), “Allegiant” (2016), “Insurgent” (2015) si respectiv Tobias Menzies (Marius, liderul Lycanilor), care a obtinut o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din Outlander.

Scenariul filmului este scris de Cory Goodman, dupa o poveste creata de Kyle Ward si Cory Goodman, iar regizoarea Anna Foerster aduce un suflu nou seriei, gratie experientei acumulate la realizarea productiilor “The Day After Tomorrow”, serialul “Outlander”, nominalizat la premiul Emmy, ori la efectele vizuale din “Independence Day”.