NOUA COMPETITIVITATE prin INOVARE la Marea Neagra si Regiunea Dunarii

-infrastructura de transport, navigare pe apele interioare si pe Marea Neagra;
-promovarea inovarii tehnologice, noului management si noi politici sociale viabile;
-dezvoltarea durabila, in special pe componentele de turism si patrimoniu cultural;
-combaterea riscurilor majore de mediu si noile solutii energetice de aplicat.

Pentru toate acestea, sunt prevazute noi mari Fonduri UE in valoare de zeci de miliarde de euro, gestionate direct de la Bruxelles, indeosebi prin INNOVATION UNION – noul CIP si FP7 (pentru componenta economica si de inovare) si “Social Innovation Initiative” (pentru regandirea finantarii proiectelor si asistentei sociale), dar si prin implementarea celor doua noi Strategii Comunitare, ce urmeaza a fi adoptate de Consiliul European in luna iunie 2011 pentru Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre.

Cine sunt actorii esentiali? Componenta de consultanta are de jucat aici un rol crucial. Mediul de afaceri nu-si mai poate permite nici el sa rateze ocazia si merita sa se implice inca din etapa de programare a alocarii resurselor prin mecanismele ce au fost deja generate. Numai ca un imens lobby institutional se cere aplicat asupra decidentilor politici pentru ca proiectele sa devina realitate. Noul cadru de implementare UE obliga masiv la un mod de lucru in mari consortii (sistem partenerial trans-national) si, deci, la o identificarea rapida a celor mai buni parteneri, intereselor comune si competentelor de activat si gestionat.

De aceea, va chemam sa VA IMPLICATI ACUM in procesul de relansare a celor doua zone de confluenta – Dunare si Marea Neagra – prin inscrierea ideilor si proiectelor Dvs. de cooperare regionala in Competitia Internationala pentru Trofeul “Inovator Social si Economic in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii” si in Reteaua pentru Inovare Economica si Sociala ce va fi fondata cu ocazia sustinerii evenimentului nostru international de informare, dezbatere, networking si lobby.

Pentru informatii detaliate, actualizate zilnic, asupra AGENDEI de BUSINESS, listei de KEY-SPEAKERS, INVITATI din mediul guvernamental, diplomatic si de afaceri, avantajele participarii personale, precum si pachetelele de beneficii corporative, rugam consultati pagina de web a evenimentului la www.HouseofEurope.ro si REZERVATI IN TIMP UTIL locul Dvs. la masa celor castigatori.