fbpx

Noi absolvenţi au acum competenţe digitale certificate prin parteneriatul ECDL – Biblionet

Începând cu luna mai a acestui an, 25 de biblioteci din mediul rural din judeţele Alba, Olt, Prahova, Sălaj şi Suceava au desfăşurat programul ECDL EqualSkills pentru membrii comunităţii. Înainte de începerea instruirii candidaţilor, 25 de bibliotecari din bibliotecile comunale selectate au parcurs cu succes un program Train of Trainers, prin care şi-au însuşit cunostinţele de predare şi certificare a programului ECDL EqualSkills, devenind îndrumători EqualSkills. Astfel, cei 25 bibliotecari au pus în practică ce au învăţat pe parcursul TOT-ului organizat de ECDL ROMANIA cu sprijinul IREX şi al celor cinci Biblioteci Judeţene.
Aşa a continuat programul de certificare ECDL EqualSkills pentru un număr de 100 de membri ai comunităţilor rurale din judeţele menţionate. ECDL ROMANIA s-a alăturat proiectului Biblionet prin acordul de parteneriat semnat în anul 2013 cu International Research and Exchanges Board (IREX), principalii responsabili de derularea proiectului la nivel naţional. Anul trecut a avut loc un program pilot doar pentru biblioteci comunale din judeţul Gorj, iar în 2014 proiectul s-a extins în alte cinci judeţe.
La finalul proiectului, cei 100 de participanţi din această ultimă etapă au obţinut certificarea ECDL EqualSkills, care atestă cunoştinţele elementare de utilizare a computerului cu recunoaştere la nivel internaţional.

Având în vedere puţinele cunoştinţe pe care le aveam în domeniul calculatorului, mi s-a părut foarte interesant să particip. Cunoştintele dobândite imi vor fi utile în activităţile mele şi în eventualitate ocupării unui loc de muncă. – absolvent EqualSkills Biblioteca comunală Cornu, jud. Prahova
Am decis să mă înscriu din dorința de a căpăta abilitatea în a folosi instrumentul de lucru informatic, lucru care sper să mă ajute mult în munca mea. Voi încerca să găsesc informații privitoare la munca mea în mod mai eficient, utilizând Internetul; voi încerca sa-mi redactez diverse documente sau calcule tabelare utilizând programele aferente, voi putea comunica mai ușor cu rudele și prietenii și multe ale lucruri . – absolvent EqualSkills Biblioteca comunală Cilieni, jud. Olt

Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii, dar şi pensionarii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.