fbpx

Necesitatea unor anvelope calitative

Anvelopele sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, de aceea calitatea si starea lor influenteaza puternic siguranta si performanta masinii. Este important prin urmare, atunci cand alegem un profil pentru achizitionare, sa fim atenti la clasele de performanta si cum ajuta ele la calitatea condusului. Nu se recomanda sa alegeti un profil doar dupa considerentul economic si sa optati pentru anvelope vara ieftine. Performanta masinii are de suferit iar calitatea condusului odata cu ea.

Majoritatea soferilor motiveaza faptul ca ei nu au un stil de condus sportiv si nu au nevoie de o anvelopa performanta. Diferenta intre un set de anvelopa de vara de calitate si unele de buget este sesizabila si la condusul zilnic prin oras, situatia unei franari de urgenta fiind des intalnita. Diferenta intre o anvelopa premium si una de buget, in special dupa ce sunt folosite o perioada, este de pana la 3 m in cazul unei franari de urgenta. Distanta poate face diferenta intre un accident sau o situatie la limita din care ati scapat cu bine.

Un set de cauciucuri vara ieftine influenteaza si stabilitatea masinii in timpul virajelor si nu numai. Compusii din cauciuc si modul in care este construita banda de rulare asigura o buna sustinere  a masinii in timpul condusului, socurile fiind absorbite mult mai usor. In cazul unor anvelope de buget, calitatea cauciucului nu este foarte ridicata, iar performanta masinii are de suferit. Acest aspect este resimtit in special in timpul unei calatorii de durata, cand masina este incarcata cu pasageri si bagaje iar stabilitatea masinii are de suferit din cauza anvelopelor nepotrivite.

Va recomandam sa achizitionati doar anvelope noi, iar atunci cand montati vechiul set pe masina, va recomandam sa analizati cu atentie starea lor atat pe flanc cat si pe margine, pentru a evita eventuale neplaceri