Necesitatea tratamentelor cu fluor

Urgente stomatologice

Fluorul este cel mai eficient agent pentru prevenirea cariilor dentare. Acesta este un mineral natural care se gaseste, in cantitati diferite, in aproape toate alimentele si sursele de apa. Beneficiile fluorului sunt bine cunoscute de ani buni si sunt sustinute de multe organizatii si cadre medicale.

S-a constatat ca fluorul actioneaza in doua moduri: topic si sistemic. Aplicarea topica intareste dintii dupa eruptie infiltrandu-se in smaltul dintilor, ceea ce-i face mai rezistenti in fata cariilor. Interventia topica se face prin folosirea produselor de ingrijire dentare care contin fluor ca pasta de dinti si apa de gura. Aplicarea sistemica intareste, de asemenea, dintii dupa eruptie, dar si pe cei care inca se afla sub gingie. Pe langa faptul ca fluorul se gaseste in toate alimentele si lichidele, acesta poate fi introdus si in geluri si suplimente speciale pentru ingrijirea dentara. In general, picaturile de fluor sunt recomandate copiilor, iar comprimatele sunt mai potrivite pentru adolescenti. Este foarte important sa se monitorizeze cantitatea de fluor ingerata de catre un copil, intrucat consumul excesiv de fluor poate duce la fluoroza, adica aparitia unor pete albe pe dinti.

Desi majoritatea oamenilor isi iau necesarul de fluor din alimente si apa, uneori nu este suficient, fapt care va determina medicul stomatolog sa faca recomandari in ceea ce priveste suplimentarea cantitatii de fluor. Motivele care stau la baza suplimentarii fluorului sunt legate de fisuri si crapaturi adanci pe suprafata de mestecat a dintilor, radacini expuse si sensibile, proaste obiceiuri de igiena orala, consum frecvent de zahar si carbohidrati, flux salivar inadecvat.

Urgente stomatologice | PlazaDent sector 6

In cadrul celor doua controale anuale recomandate, medicul dentist va studia starea dintilor si va recomanda sau nu, consumul produselor bogate in fluor. De asemenea, exista tratamente de fluorizare ce pot fi facute in cabinet, insa se apeleaza la ele doar in situatii grave. Pentru a vedea daca aveti nevoie de fluor suplimentar sau pentru orice alt sfat avizat, adresati-va echipei de la cabinet stomatologic din sector 6, Plaza Dent. Pe site-ul plazadent.ro puteti afla detalii despre implanturi dentare, extractii, tratamente ortodontice, urgente stomatologice si multe altele!