fbpx

Natural sanatos hranitor: Uleiul presat la rece din seminte de dovleac Cardinal

De sute de ani, uleiurile fac parte din viata noastra de zi cu zi – le utilizam in alimentatie, precum si in cosmetica si in medicina. Uleiurile vegetale din seminte oleaginoase, extrase la rece, extravirgine, nesupuse tratamentelor termice si chimice au caracteristici deosebite.
Unul dintre cele mai sanatoase uleiuri presate la rece este cel obtinut din seminte de dovleac. Cunoastem dovleacul poate mai mult ca simbol al Halloween-ului si ca ingredient al gustoasei placinte de dovleac, insa calitatile sale, mai ales cele culinare, sunt nenumarate. Iar cele mai pretuite sunt semintele sale, mai ales in varianta cruda.
Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, fiind originar din America, unde creste si acum in mod liber. Amerindienii aveau un adevarat cult pentru dovleac si mai ales pentru semintele sale, pretuindu-le pentru calitatile lor culinare si medicinale. Aztecii cultivau dovleci in mod organizat deja din secolul al XIV-lea. Fara acest aliment hranitor de care au aflat de la bastinasi, multi dintre colonistii care, dupa descoperirea Lumii Noi, se aventurau tot mai departe spre vestul noului continent ar fi murit de foame.
Astazi, exista sute de soiuri de dovleac, cultivate pe intreg mapamondul, cele mai cunoscute patru specii cultivate pentru seminte fiind Cucurbita pepo, Cucurbita maxima, Cucurbita moschata si Cucurbita mixta. Semintele de dovleac contin foarte mult zinc, mai ales in pielita de sub coaja, cea care protejeaza samanta propriu-zisa. Ele contin multe alte minerale: fosfor, magneziu, fier, contin vitamina E (in mai multe forme) si fitonutrienti, substante recunoscute pentru efectele lor antioxidante.
Cel mai nutritiv si sanatos aliment obtinut din dovleac este uleiul din seminte de dovleac crude presate la rece. Uleiul de dovleac Cardinal este obtinut din seminte crude de dovleac foarte proaspete. Are o calitate exceptionala, nefiind rafinat chimic si necontinand conservanti. Contine foarte multe vitamine si alte substante nutritive naturale benefice. Acest ulei este foarte gustos si, in plus, ne ajuta sa scapam de problemele gastrice, scade colesterolul si diminueaza hipertensiunea arteriala si riscul de accidente vasculare. Este extrem de util pentru sanatatea prostatei si pentru eliminarea parazitilor intestinali.
Uleiul din seminte de dovleac Cardinal are unele caracteristici unice. In primul rand, semintele sunt obtinute din culturi de dovleac autohtone, din Campia Burnazului, o regiune cu un sol deosebit de fertil, asa cum nu exista in multe locuri din lume. In al doilea rand, semintele de dovleac, alese cu deosebita grija, nu sunt tratate termic si chimic, caci uleiul este extras printr-o tehnologie proprie, unica, care pastreaza in integralitate elementele nutrivite ale semintelor, numita Raw Organic Cardinal Technology. In al treilea rand, acest ulei de calitate produs sub marca inregistrata Cardinal este transportat si pastrat cu mare grija, in conditii de maxima siguranta.
Pentru mai multe detalii despre acest ulei si pentru comenzi, puteti apela numarul de telefon 0744.346.209.