Mure Navaho-10 sfaturi pentru culturi bine crescute

Cauti un furnizor de material saditor pentru culturile tale? Vrei recolte bogate? Esti pasionat de gustul deosebit al fructelor de padure? Afla ca le poti cultiva ca un expert la tine acasa. Simplu si cu investitii mici.Pentru asta este necesar sa gasesti furnizorul perfect. Avem solutia!

Cu o vasta experienta in producerea si  comercializarea de material saditor pentru arbusti fructiferi, StrongBerry asigura accesul la tot ceea ce ai nevoie pentru afacerea ta. Mai exact, ai documente de certificare si pasaport fito-sanitar pentru material saditor.

Plantatia StrongBerry este sistuata in lunca Dambovitei, iar plantatia are o suprafata  impresionanta: 10 ha. Aici sunt plantate mai multe soiuri de zmeur, coacaz negru, coacaz rosu, mure, etc. Ca dovada a profesionalismului, StrongBerry detine autorizatie de producere a materialului saditor.

Cauti un soi perfect de mure, usor de intretinut si cu recolte bogate? StrongBerry iti recomanda butasi mur NAVAHO, butasi NAVAHO, mure NAVAHO.

Mure NAVAHO, un soi ideal pentru cunoscatori dar si pentru incepatori

Cultura murului este usoara. Motivul: nu este atat de pretentioasa la tratamente si irigare ca in cazul altor specii arbustive. Nu intamplator, pe teritoriul tarii noastre se regasesc numeroase culturi de mur, indiferent de zonele climatice, ori de altitudini.

Esti novice in domeniu? Iata ce trebuie sa stii:

  1. Prima etapa importanta este plantarea murului. Printre factorii de care trebuie sa tii cont se numara: tipul si fertilitatea solului, scurgerea, protectia de vant, lumina soarelui, disponibilitatea apei si, nu in ultimul rand, culturile plantate anterior.
  2. Murul, indiferent de soi, prefera pamantul nisipos sau argilos, dar creste bine si pe pamant lutos.
  3. Sunt de evitat terenurile in care se gasesc filoane subterane sau cu subsol impenetrabil
  4. Radacinile de mure sunt sensibile la nivelul redus de oxigen, motiv pentru care nivelul apei nu trebuie sa depaseasca 1 m de suprafata solului
  5. Murul trebuie plantat pe teren plat sau usor inclinat
  6. Plantatiile noi de mure trebuie sadite cat mai departe de cele salbatice
  7. Murul nu trebuie plantat pe acelasi teren pe care au mai fost plantate in trecut urmatoarele:capsuni, rosii, cartofi, vinete, ardei, zmeura sau mure mai vechi
  8. Rasadurile de mur trebuie orientate pe directia N-S, pentru ca plantele sa beneficieze de cat mai multa lumina
  9. Murul se poate planta toamna, incepand cu data de 15 octombrie si pana la sfarsit de noiembrie. Pentru plantarea pe timpul primaverii, cea mai indictata perioada este luna martie (la inceputul lunii sau pe tot parcursul lunii)
  10. Odata cu dezvoltarea primelor ramuri, se efectueaza si prima taiere (taiere de formare)

Daca nu te-ai hotarat asupra unui anumit tip de mur, incepe cu butasi mur NAVAHO, butasi NAVAHO, mure NAVAHO. Soiul de mure NAVAHO are o crestere viguroasa, este un soi fara ghimpi (ceea ce face ca manipularea sa fie usoara), rezista bine la ger si este autofertil.

Fructele din soiul de mure NAVAHO au o marime medie-mare si pot sa cantareasca 7 grame (un singur fruct). Asigura randament chiar si in lipsa polenizarii straine.  Coacerea fructelor mure NAVAHO se produce uniform iar gustul lor  este mai dulce decat restul soiurilor de mure si au un parfum specific.

Pentru informatii suplimentare si comenzi cu butasi mur NAVAHO, butasi NAVAHO, mure NAVAHO, acceseaza www.strongberry.ro.

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633