Mur Thornfree, cel mai indragit soi ,iata de ce!

Vrei sa diversifici soiurile de fructe de padure din gradina? Nu trebuie sa-ti lipseasca mur Thornfree. Negrul sau intens, aspectul perfect si gustul unic, fac din acest soi de mur un must have pentru orice pasionat. Mai mult, soiul poate aduce profit daca este cultivat pe suprafete extinse. Thornfree este o alegere de 10.

Se intretinere usor, necesita doar cateva taieri, creste viguros, este rezistent la boli, nu este deloc sensibil la temperaturile scazute, suporta bine temperaturile ridicate si, cel mai important, fructele murului Thornfree sunt o sursa excelenta de sanatate pentru intreaga familie.

Pentru a asigura fructe sanatoase si aspectuoase, bine crescute, ai nevoie doar de un teren care sa corespunde necesitatilor soiului: lumina suficienta si apa in cantitati potrivite. Daca terenul este usor inclinat, cu atat mai bine!

Daca ti-am trezit interesul pentru soiul de mur Thornfree, iata cateva informatii care te vor ajuta.

Mur Thornfree, minunea din gradina

Cultivarea fructelor de padure este o practica des intalnita mai ales in randul celor care stiu sa aprecieze sanatatea de la natura. Printre cele mai indragite fructe de padure sunt murele. Si nu intamplator!

Adaugate in alimentatia de zi cu zi, murele actioneaza ca un medicament. Vindeca, protejeaza de boli si asigura necesarul de vitamine pentru o viata sanatoasa. In plus, au un gust atat de bun! Pot fi un ingredient sofisticat in preparatele de cofetarie si nu numai. Este simplu: murele sunt pe placul tuturor!

Soiul de mure Thornfree este un soi aparte! Din cele peste 40 de soiuri de mure cunoscute, acesta este cel mai cultivat. Pentru ca are un aspect imecabil si un gust aromat desavarsit,  soiul mur Thornfree este destinat, in principal, pentru cultivarea in scop comercial. Fructele soiului Thornfree le gasesti la rafturile supermarket-urilor iar pretul nu este deloc unul modic, motiv pentru care ar fi o idee excelenta sa le cultivi direct in gradina ta.

Caracteristici mur Thornfree

Soiul de mure Thornfree este un soi forarte productiv, nu are spini spre deosebire de alte soiuri, ceea ce il face usor de cules si de manipulat, fructul este de marime medie spre mare. Se dezvolta excelent in zonele cu lumina, prefera climatul bland si solurile profunde, fertile bine drenate, dar nu foarte acide. Este un soi care rezista foarte bine la boli si nu necesita tratamente costisitoare

Ramurile murului pot creste pana la o lungime de 8 m si necesita sustinere pe spalier cu sarme. Maturarea incepe in luna august si dureaza pana in luna octombrie. In tot acest timp se pot efectua pana la 12 recoltari.

Fructele sunt foarte mari, un singur fruct poate sa cantareasca 8 grame, iar raportat la productia per tufa acestea pot sa cantareasca aproximativ 27 de kg. Fructele pot fi consumate proaspete, semi-preparate sau congelate.

Toaletarea murului, primavara (inceputul lui martie), este necesara. Acest procedeu include atat taierile de igenizare, cat si taierile de fructificare. Pare complicat? Nu-ti face probleme!  Ingrijirea murului se poate transforma intr-un adevarat hobby deoarece nu este un procedeu solicitant, ori costisitor si poate fi efectuat de oricine, cu sau fara experienta.

SC STRONGBERRY SRL este furnizorul perfect ! Ai la dispozitie  drajoni mur Thornfree, mur Thornfree, mure Thornfree din propria pepiniera, la preturi foarte bune!

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633