Municipiul BRASOV reales in unanimitate de voturi Presedinte al Asociatiei „Orase Energie Romania”

Cu aceasta ocazie a avut loc si ADUNAREA GENERALA A MEMBRILOR OER, in cadrul careia, conform Statutului OER, s-au desfasurat alegeri pentru mandatul 2013-2015, pentru functia de Presedinte al Asociatiei si pentru Consiliul de Administratie OER.

Municipiul BRASOV, fost Presedinte al retelei, si-a depus din nou candidatura pentru functia de Presedinte. In unanimitate de voturi, reprezentantii municipiilor prezente, au decis validarea in functia de Presedinte a Municipiul Brasov.

Pentru Consiliul de Administratie si-au depus candidaturile urmatoarele Municipii:

– Municipiul AIUD
– Municipiul BAIA MARE
– Municipiul BUZAU
– Municipiul CALARASI
– Municipiul DEVA
– Municipiul SATU MARE
– Municipiul SACELE
– Municipiul TIMISOARA

Dintre cele 8 candidaturi depuse, Municipiile alese in urma votului, pentru Consiliul de Administratie OER 2013-2015, au fost:

– TIMISOARA
– DEVA
– BAIA MARE
– AIUD
– SATU-MARE
– CALARASI

Functiile Consiliului de Administratie vor fi stabilite in cadrul primei sedinte a membrilor.

“Ma bucur ca suntem gazdele unei noi intalniri din cadrul Conventiei Primarilor, cu atat mai mult cu cat Brasovul este implicat 100% in atingerea performantei energetice in cladirile publice si rezidentiale, utilizarea eficienta a energiei in domeniul serviciilor de interes public – in special iluminat public urban – si punerea in practica a conceptului de cladire inteligenta, masuri concrete care fac parte din Planul nostru de Actiune pentru Energie Durabila. Acest plan, care a fost validat si aprobat si pe care noi il avem deja in implementare, a fost un avantaj pentru Brasov in obtinerea de finantari europene nerambursabile pentru a pune in practica unele proiecte, iar Brasovul a castigat aceste finantari in concurenta cu alte orase mari din Romania, inclusiv Bucuresti. In acest moment nu mai putem gandi un proces de planificare pe termen scurt, mediu sau lung fara a vorbi de resursele energetice. Este foarte important sa fim implicati in acest domeniu, si sper ca in aceasta intalnire – in care vom discuta despre obstacolele in aplicarea programelor de energie durabila si despre planurile proprii pe aceasta componenta – sa identificam solutii, sa invatam din experienta proiectelor implementate cu succes si sa nu mai repetam experientele mai putin reusite”, a declarat primarul George Scripcaru la deschiderea lucrarilor Conferintei Anuale OER – editia 2013, gazduita de Brasov.

Sub egida Conferintei Anuale OER, a avut loc si cea de-a IV-a intalnire nationala a Clubului Primarilor. Sesiunile de lucru s-au adresat autoritatilor locale active in domeniul politicilor energetice, semnatare sau interesate in semnarea Conventiei Primarilor. La solicitarea Membrilor Clubului Primarilor, Biroul Tehnic OER a realizat o propunere de text pentru DECLARATIA „Autoritatile locale din Romania sustin Conventia Primarilor”, prin care se doreste constientizarea autoritatilor centrale cu privire la:
– Existenta Conventiei Primarilor si impactul acestei initiative in Romania,
– Numarul mare de semnatari romani si angajamentele pe care acestia si le asuma,
– Problemele cu care se confrunta semnatarii si care sunt propunerile lor de solutionare.

Textul acestei DECLARATII se afla in dezbatere intre Membrii OER, Membrii Clubului Primarilor, Semnatarii Conventiei si Agentiile de Management Energetic, urmand ca in decurs de doua saptamani sa fie finalizat. DECLARATIA in forma finala va fi semnata si adoptata de catre Autoritatile Locale care doresc sa sustina aceasta initiativa si ulterior, va fi transmisa presei si autoritatilor centrale.

Acest eveniment a fost organizat in parteneriat cu: Energobit Schréder Lighting si Flash Lighting Services.

Pentru orice informatii suplimentare, echipa OER va sta la dispozitie.