Mozaicul din sticla colorata sau arta de a reda senzatii prin imagini

mozaic artbient.ro

Mozaicul utilizat in finisaje se regaseste din cele mai vechi timpuri. Civilizatiile antice utilizau tehnica mozaicului pentru decorarea templelor si vestigiilor importante ale vremii.

La ora actuala, mozaicul se foloseste in diferite finisaje si decoratiuni interioare conferind o nota de eleganta si stil ce se poate plia pe fiecare spatiu. Este interesant faptul ca tehnica a ramas in principiu aceeasi, cea de imbinare manuala a diferitelor bucati de sticla sau piatra pentru a crea un efect vizual ce induce ideea de arta.

In timp s-a trecut la o optiune mai putin costisitoare din punct de vedere financiar si, mai mult decat atat, la reducerea semnificativa a timpului de lucru si anume gresia din ceramica. Cu toate acestea, stilul elegant deriva tocmai din faptul muncii de detaliu, al timpului investit, dar si de spiritul creativ ce reuseste sa inspire prin imagine diferite stari.

Efectul vizual optim, dar si nota de eleganta poate fi conferita in special de un mozaic sticla colorata, datorita reflectarii jocului de culori. Pe Artbient.ro, modele din mozaic efectuate din sticla reusesc sa redea o imagine sofisticata, fara sa incarce totusi decorul pentru a obosi privirea.

mozaic artbient.ro

Insertiile de sticla  vizate de cei de la Artbient.ro se regasesc din categoria sticlei Orsoni. Acest tip de sticla prezinta o vechime insemnata si este rezultatul mestesujarilor vienezi. Utilizarea mozaicului din sticla colorata poate avea mai multe intrebuintari de la decoratiunile din pardoseala pana la cel din lemn.

Mobilierului din lemn masiv provoaca in sine ideea de rustic de stil vechi, insa combinat cu un model de mozaic din sticla colorata, acestuia i se atribuie o nota de stil si eleganta ce este rezultatul unui indelung proces tehnic.

Alegerea mozaicului din sticla – note de design si avantaje

Chiar daca acest concept de mozaic este vechi, acesta a fost adus in vedere de catre designeri si transformat intr-un element de efect al stilului modern. Montarea mozaicului nu este usoara, de aceea este importanta alegerea unei echipe profesioniste pentru aceasta munca.

Pe langa designul inedit ce creeaza impresia de lux, sticla in sine este rezistenta la pete si mucegai, luciul fiind definitoriu in facilitatea curatarii. Tot sub acest aspect, mozaicul din sticla rezista si la substante chimice, iar pentru depunerea calcarului din baie, se poate utiliza ca solutie otetul.

Un alt avantaj consta in faptul ca bucatile din sticla pot fi inlocuite usor, iar in zonele unde nu este vizibilitate sporita se pot utiliza si alte tipuri de sticla, chiar si din cele reciclate.

Sticla prezinta caracteristica de a reflecta lumina, indiferent de cat de inchisa este nuanta sticlei, prin urmare ofera avantajul luminozitatii din incapere. Majoritatea materialelor alternative sticlei tind sa reflecte lumina fara sa o absoarba.

Este cunoscut faptul ca sticla se poate taia doar cu diamantul, de aceea alegerea mozaicului din sticla colorata prezinta si un caracter durabil rezistent acest atribut nu trebuie insa desprins din contextul unui montaj corect.

In functie de creativitatea in design si amenajare interioara se poate opta pentru o combinare a sticle cu materiale precum piatra sau ceramica, acest lucru fiind posibil in serviciile regasite pe Artbient.ro.