fbpx

Motorul electric necesitatea lumii moderne

Un motor electric sau electromotor) este un dispozitiv electromecanic ce transformă energia electrică în energie mecanică. Transformarea în sens invers, a energiei mecanice în energie electrică, este realizată de un generator electric. Nu există diferențe de principiu semnificative între cele două tipuri de mașini electrice, același dispozitiv putând îndeplini ambele roluri în situații diferite.

Unul dintre generatoarele prin inductie des folosite este cel inventat in anul 1931 de Van de Graaff. O curea confectionala dintr-un material izolant transmite energia unei sfere metalice , care ajunge in cele din urma la cateva milioane de volti.Generatorul electric de tip Van de Graaff este utilizat pentru a testa materiale izolante care trebuie sa reziste la tensiuni mari. De asemenea, acest tip de generator este utilizat in cercetarea nucleara, tensiunea inalta fiind folosita pentru accelerarea vitezei particulelor de subatomi. Cu toate ca generatoarele prin frecare si inductie genereaza o tensiune foarte inalta, ele nu pot genera curent continuu. Aceasta nevoie a fost satisfacuta doar la sfarsitul anilor 1790, cand omul de stiinta italian Alessandro Volta a inventat prima baterie, inventie care a condus la utilizarea electricitatii pentru iluminat la sfarsitul secolului XIX.

Chiar daca bateria este o sursa convenabila de electricitate utilizata in multiple scopuri , ea se uzeaza si trebuie fie inlocuita , fie schimbata. Asadar, bateria nu este o sursa potrivita pentru a genera curent electric unei intregi comunitati. Experientele de la inceputul secolului al XIX-lea au dus la dezvoltarea generatoarelor moderne.

Majoritatea motoarelor electrice funcționează pe baza forțelor electromagnetice ce acționează asupra unui conductor parcurs de aflat în câmp magnetic. Există însă și motoare electrostatice construite pe baza forței Coulomb și motoare piezoelectrice. Fiind construite într-o gamă extinsă de puteri, motoarele electrice sunt folosite la foarte multe aplicații: de la motoare pentru componente electronice (hard disc, imprimantă) până la de puteri foarte mari (pompe, locomotive, macarale), http://www.bracoindustrial.ro/

Braco vine in sprijinul doritorilor de produse de cea mai buna calitate cu o oferta vasta de motoare electrice: motoare electrice trifazate, motoare electrice monofazate, motoare electrice cu frana, motoare electrice 2 turatii, motoare electrice speciale, motoare electrice antiex, motoare electrice de curent continuu, http://www.bracoindustrial.ro/motoare-electrice-62.