fbpx

Motivele pentru care am ales ceara de unica folosinta

Kit Epilare Ceara

Pentru multe femei epilatul este privit drept un ritual de îngrijire personal prin care acestea aleg sa isi indeparteze parul nedorit de pe corp.
Pentru indeplinirea unui astfel de proces aparent banal, de indepartare a parului, multe femei aleg sa apeleze la tehnici precum utilizarea aparatelor de îndepărtat parul, ceara, epilatorul sau laserul.

În ciuda acestor numeroase metode, ceara ramane în preferintele femeilor de pretutindeni intrucat indeplineste mai multe roluri atât acela de indepartare a parului precum si înlăturarea unui strat de celule moarte de la nivelul pielii.
Epilarea cu ceara este privita drept o metoda sigura si eficienaa si poate fi practicata cu incredere de toate femeile atât intr-un salon precum si acasă în intimitatea propriului cămin.
Majoritatea celor care aleg o alta metoda de indepartare a parului pot avea drept consecinte aparitia nedorita a firelor crescute sub piele, iritatii sau arsuri grave (in cazul laserului), lucruri ce nu se pot întâmpla dacă se folosește ceara fie ea traditionala sau si de unica folosinta.

Personal am avut perioade când foloseam doar lama de ras ca metoda de indepartare a parului, recunosc ca la început rezultatul era o piele fina si fără pic de fire de par, însă la scurt timp urmau iritatiile, iar parul începea sa crească la 2 zile.
În cazul epilatorului, pentru ca am încercat si aceasta metoda, era un chin pentru ca trebuia sa-mi aloc o zi intreaga acestui proces intrucat dura extrem de mult. Ca și procedeu pot spune ca este unul greoi și dificil atât din punct de vedere al timpului alocat, cât și al urmarilor imediate.
Pana în prezent nu am întâlnit un epilator care sa ma surprinda placut așa ca la sfatul unei prietene am ales sa apelez la binecunoscuta ceara.

De ce am ales ceara de epilat ?

Metoda epilarii cu ceara este cunoscută si practicata de către femei intrucat indeplinese mai multe roluri.
Fiind un produs complex, ceara in urma epilarii lasa o piele mai moale si fina la atingere, acest rezultat simtindu-l personal chiar pe propria piele în urma unei singure sedinte de epilare cu ceara.
Ceea ce nu stiam este ca în compozitia sa, cearaare o serie de ingrediente care pe langa faptul ca îndepărtează parul nedorit au rolul de îngrijire si de protectie a pielii, ingrediente alese pentru a obtine efecte benefice.

Conform sodajelor cea mai apreciata tehnica de eliminare a parului nedorit este epilarea cu ceara si asta datorită eficientei inlaturarii firelor de par si durabilitatii în timp, ceara garantand o finete a pielii pentru o perioada de 2-3 saptamani.

Dacă la început obisnuiam sa merg la saloane profesionale pentru a ma epila, în prezent am recurs la kituri de epilat pe care le folosesc acasă în confortul propriului cămin, simplu si comod.
Pe piata exista o serie larga de kituri de epilat ce contin necesarul de produse pentru obtinerea unui rezultat ca la salon în propria casa.

Ce conține un kit de epilare?

Componentele unui kit de epilat se vor regasi in orice centru cosmetic, acestea continand:
• Cartușe cu un aplicator sau recipient cu ceara de unica folosinta, cu ajutorul caruia va puteti aplica ceara în locul unde va doriți o indepartare a parului nedorit.
• Un incalzitor de ceara, cu rolul de a incalzi ceara la o temperatura potrivita si recomandata.
• Hârtie de epilat de unica folosinta, ce contine atat fibre de celuloza, cat si fibre de bumbac, formand un material cu o aderenta foarte mare la contactul cu ceara aplicata pe piele, cu ajutorul careia va veti extrage ceara in sensul opus aplicarii ei, mai exact in sens opus cresterii firului de par.
• Uleiuri post epilare care pot fi folosite după preferinta, cu rolul de a calma si curata pielea de ceara, după epilare nu uita ca indiferent de zona corpului epilata, aceasta portiune trebuie curatata prin masare cu ulei post epilare, pentru a evita orice risc de iritatii.

După o epilare succesiva cu ceara pielea va arata considerabil mai fina, iar parul se va rari în timp considerabil.
Trebuie specificat ca epilatul cu ceara poate fi realizat cu succes pe orice parte a corpului si in orice perioada a anului, fiind foarte comoda si eficienta.
Astfel epilarea cu ceara de unica folosinta este o practica convenabila din punct de vedere financiar, intrucat atât cartusele de ceara precum si consumabilele necesare au preturi accesibile oricarui buzunar.