Motive pro si contra alegerii unui rezervor incastrat

Nu mai este de foarte multa vreme o noutate sa alegi un rezervor incastrat pentru amenajarea toaletei din baia ta. Din ce in ce mai multi designeri de interioare dar si proprietari de locuinte aleg sa opteze pentru un rezervor incastrat. Motivul? Este o optiune mult mai eleganta si discreta fata de rezervorul clasic care ocupa spatiu si este zgomotos.

Insa, asa cum este cazul oricarui produs existent pe piata exista atat avantaje cat si dezavantaje pentru care sa alegi un rezervor incastrat. Cu siguranta, daca ai o baie mica atunci ai nevoie de solutii eficiente pentru a mai putea castiga spatiu util si sa amenajezi locul astfel incat sa te bucuri de tot confortul.

Avantajele montarii unui rezervor incastrat

Baia ta va fi definita de linii clare, definite prin precizia design-ului si posibilitatea de a utiliza spatiul la maxim. Vei putea sa optezi pentru un design interior care sa fie in ton cu stilul de amenajare ales pentru restul casei. Rezervorul este ascuns si nu mai intervine in spatiul vizual.

Un rezervor incastrat nu ocupa spatiul util din baie si poate sa fie amplasat pe oricare perete de legatura cu reteaua de apa. Datorita acestei caracteristici ti se deschid nenumarate optiuni de amenajare a baii si vei putea alege orice stil iti doresti.

Si, nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam de montaj si intretinere. Aceasta operatiune nu este deloc complicata si, daca este realizat de catre un profesionist atunci nu vei intampina probleme. De asemenea, nu va mai trebui sa cureti si rezervorul atunci cand igienizezi toaleta intrucat acesta este ascuns de orice privire in perete.

Dezavantajele instalarii unui rezervor incastrat

Cu siguranta nu putem incheia aceste randuri fara a te pune in tema si cu dezavantajele pe care le poate prezenta un rezervor incastrat. Daca vei putea trece peste acestea atunci acest tip de rezervor sigur se potriveste pentru baia ta. Cel mai mare dezavantaj este acela ca ofera un acces limitat la rezervor intrucat intreaga instalatie este incastrata in perete. Daca pentru un profesionist este floare la ureche sa ajunga la instalatia de apa pentru remedierea problemelor aparute pentru un utilizator obisnuit poate sa fie un inconvenient destul de mare atunci cand doreste sa faca reparatii.

Costul de achizitie si montajul unui rezervor incastrat si al unei toalete suspendate sunt mai mari decat in cazul unui model clasic. Acuma depinde de tine in totalitate daca iti doresti sa investesti intr-o astfel de toaleta si de ceea ce iti doresti pentru baia ta.

In momentul in care alegi un rezervor incastrat trebuie sa tii cont de anumiti factori cum ar fi persoanele care vor utiliza toaleta suspendata si rezervorul incastrat, cat esti dispus sa investesti si pentru ce tip de spatiu se adreseaza.

Un rezervor incastrat este o varianta eleganta de a beneficia de mai mult spatiu si baia sa aiba un aspect deosebit. Cu siguranta, o astfel de investitie este una durabila asadar, trebuie sa cantaresti avantajele si dezavantajele foarte bine inainte de a lua o decizie permanenta.