Motive pro si contra achizitionarii pompelor de recirculare

apa calda

Dorinta de confort in propria locuinta devine tot mai prezenta pentru orice familie. Acest lucru este vizibil prin prisma inovatiilor tehnice si tehnologice catre care se orienteaza tot mai multi oameni. Instalatiile termice si cele sanitare sunt cele care prezinta un numar tot mai mare de adaptari pentru o performanta si o utilizare cat mai optima.

La nivelul echipamentelor sanitare, o mare importanta a dobandit-o categoria de pompe de recirculare ce sunt cunoscute pentru faptul ca asigura un flux continuu de apa calda. Piata din Romania comercializeaza pompe de recirculare utilizate in scop casnic si industrial ajustate si transpuse in functie de necesitati.

Folosirea pompelor de recirculare presupune o eficienta a sistemului de incalzire care se realizeza un consum mai redus de energie si implicit de combustibil, astfel ca boilerul sau centrala termica, dupa caz, nu mai functioneaza constant la capacitate maxima. Din acest punct de vedere se poate vorbi de o investitie foarte utila ce ajunge a se minimiza chiar din primii doi ani de utilizare.

Din perspectiva tehnica, ele sunt concepute cu aspiratie si flansa de descarcare si sunt proiectate pentru pomparea agentului termic si a apei calde menajere din locuinte sau spatii comerciale pentru sistemul de racire. In cadrul uzului casnic, pompele de recirculare sunt instalate la centrala pe lemne sau pe gaz, boilere, incalzire prin pardoseala si sisteme solare. De cele mai multe ori se gasesc cu doua rotoare, ceea ce permite conectarea a doua sisteme de instalatie.

Avantajele utilizarii pompelor de recirculare

  • Economii considerabile la resursele de apa – din punct de vedere financiar, acest avantaj se resimte foarte bine la plata facturii care in mod automat devine mai rentabila.
  • Flux constant de apa calda – acest aspect este cel mai important, fiind si scopul pentru care se opteaza pentru o astfel de instalatie deoarece nimeni nu mai este nevoit sa astepte cu robinetul deschis minute in sir venirea apei calde.
  • Instalare facila – inclusiv din punct de vedere al instalarii tehnice, se poate vorbi de o lipsa a complexitatii si a unui numar prea mare de accesorii suplimentare.
  • Consum redus la energie electrica.

Dezavantajele instalarii pompelor de circulare

Precum in cazul oricarei investitii, exista si anumite voci care sustin diverse aspecte negative legate de utilitatea si functionalitatea pompelor de recirculare.

  • Pierderi de caldura prin circuit – este demonstrat ca pot exista astfel de pierderi, insa la un nivel minim, plus ca pot fi extrem de simplu solutionate prin izolarea tevilor.
  • Consumul de energie electrica – functionalitatea pompelor de recirculare este asigurata de energia electrica, dar s-a constatat ca puterea absorbita este una mai mica decat cea a unui bec economic, respectiv de doar 20W.
  • Costuri ridicate la achizitie – chiar si acest dezavantaj poate fi combatut prin faptul ca este asigurata amortizarea investitiei inca din primii ani de la instalare datorita diminuarii preturilor la facturile de consum al apei si al combustibilului.

Preturile echtabile si calitatea superioara a produselor determina ca magazinul Shop Einstal sa devina sursa cea mai sigura si potrivita de achizitionare a pompelor de recirculare.