Motive care duc la extractia dentara

Cabinet stomatologic sector 6

Motivele obisnuite pentru extractia dintilor includ eruptia gresita a unui dinte sau degradarea majora care nu mai poate fi remediata. Extractia dintilor se efectueaza sub anestezie locala, iar durerea si disconfortul dispart complet in decurs de o saptamana.

Maselele de minte sunt dintii cel mai frecvent indepartati pentru ca pot aparea probleme la nivelul lor care includ pericoronita, cariile si inflamatia pulpei dentare. Pericoronita este o inflamatie a tesutului care inconjoara maseaua de minte partial erupta. Este o problema obisnuita care, de obicei, afecteaza adultii tineri. Simptomele tipice ale pericoronitei acute sunt umflarea tesutului gingival in jurul dintelui, durerea si un gust rau in gura. Simptomele mai grave care necesita tratament imediat includ febra, abces si dificultati de deschidere a gurii datorate umflarii.

Caria este o problema comuna, aparuta in special la molarii de minte. Daca este lasata netratata, caria poate duce la inflamarea pulpei, ce poate provoca dureri mari. Dincolo de inflamarea pulpei, infectia se poate extinde catre radacini si ajuns in acest punct, extractia este neaparat necesara.

Parodontita dauneaza tesutului si osului care sustin un dinte si poate provoca pierderea dintilor. Indepartarea si, daca este necesar, inlocuirea dintelui cu implant poate fi singura optiune de tratament rezonabila. Accidentele severe de la nivelul dintilor si maxilarului, fracturile radacinilor si fisurile se numara si ele printre motivele care pot duce la inlaturarea unui dinte.

Maselele de minte sunt cel mai frecvent motiv pentru care tinerii cauta asistenta stomatologica de urgenta, insa extractia de masea de minte se executa numai dupa o examinare atenta si o radiografie care sa prezinte situatia de la interior la exterior. In acest fel poate fi vazuta forma si pozitia radacinilor, fapt care influenteaza modalitatea de interventie.

Cabinet stomatologic in sector 6 | PlazaDent.ro

La PlazaDent, cabinet stomatologic in sector 6, puteti avea parte de o interventie rapida, fara durere. Pe site-ul https://plazadent.ro/ puteti gasi informatii relevante despre servicii, preturi si procedure, dar mai ales locatia exacta a cabinetului care va ajuta in gasirea lui cu succes!