Monitoarele 4K – necesitate sau moft?

Monitoare sh

Un monitor 4K, cunoscut si sub denumirea de ultra-high-definition sau UHD, este unul care suporta rezolutia 4K. Acest lucru ridica o alta intrebare obisnuita: ce este rezolutia 4K? Raspunsul este simplu: o rezolutie HD standard sau cu 1080p, asa cum se gaseste pe discurile Blu-Ray si monitoarele HD, inmultita cu 4. In total, aceasta are ca rezultat o imagine cu mai mult de doua milioane de pixeli. Latimea unei imagini care are o rezolutie de 4K contine aproape 4000 de pixeli. Cu 2160 pixeli de-a lungul laturii verticale, numarul total de pixeli pe un monitor de 4K este de patru ori mai mare decat cel al unui monitor HD traditional.

Pretul noilor monitoare 4K scade si sunt disponibile aproape pretutindeni. Se gasesc acum si la pret de cateva sute de lei, dar si la preturi de vanzare mai mari. Merita banii si ar trebui sa faceti acest upgrade?

Sistemul de operare – Windows, Mac, Linux sau chiar Chrome OS – poate fi redat la rezolutii mai mari decat 1080p. Ati putea lua un monitor 4K, sa-l conectati la computer si sa cresteti rezolutia afisajului la 3840×2160. Cadrul grafic al computerului ar trebui sa sprijine aceasta rezolutie, la fel si interfata.

Mai multi pixeli ofera o mai buna claritate imaginii. De asemenea, permite monitoarelor sa fie facute in dimensiuni tot mai mari fara nicio pierdere a rezolutiei sau a calitatii imaginii. Desi aceasta crestere a claritatii imaginilor este factorul care determina pe tot mai multi sa opteze pentru ecrane 4K, este de remarcat si faptul ca se creaza tot mai mult continut in rezolutia de 4K. UHD devine noua definitie a imaginii, iar pentru a profita la maximum de experienta oferita, un monitor 4K este esential.

Magazin monitoare second hand | www.it-sh.ro

Desi au aparut pe piata de ceva timp, este posibil sa nu gasiti asa usor monitoare 4K second hand, insa daca sunteti in cautare de monitoare sh, sigur veti gasi ceva relevant accesand https://www.it-sh.ro/. IT-SH este un magazin online din care puteti cumpara calculatoare sh, laptopuri ieftine, imprimante si alte consumabile de birou. Posibil sa gasiti si monitoare 4K, insa trebuie sa urmariti indeaproape activitatea de pe site pentru a nu rata noile produse aparute!