fbpx

Moneezy – o platforma moderna pentru compararea creditelor nebancare

Piata de creditare nebancara din Romania devine tot mai competitiva, tocmai din aceasta cauza a crescut si numarul de institutii financiare nebancare (IFN). Odata cu cresterea cererii si a optiunilor au fost create si platforme de comparare a creditelor. O astfel de platforma este si Moneezy.com – un instrument performant si de incredere pentru compararea creditelor online.

Moneezy este o platforma internationala, care poate fi gasita in peste 35 de tari. Este gratuita si foarte usor de utilizat. Trebuie doar sa selectati suma de bani dorita si perioada de rambursare iar Moneezy va genera o lista creditorilor autorizati care ofera creditul respectiv. Dupa ce ati gasit creditul potrivit nevoilor dvs. trebuie doar sa faceti click pe Apasati aici si veti fi redirectionat catre pagina web a creditorului. Pe Moneezy gasiti si informatii detaliate despre diferitele tipuri de credit (cum ar fi credit pana la salariu sau credit rapid), precum si informatii despre creditorii individuali. Practic, pe Moneezy gasiti toate informatiile necesare pentru a lua o decizie informata.
Moneezy nu ofera consultanta financiara si nici creditele in sine, ci doar ajuta consumatorul sa isi formeze o buna imagine de ansamblu asupra ofertelor actuale in materie de credite online.

Cum trebuie comparate creditele?

Inainte de a incepe sa comparati, asigurati-va ca creditele sunt identice, adica este selectata aceasi suma si aceasi perioada de creditare, pe urma comparati urmatoarele valori ale creditelor:

  • Rata de dobanda: in randul creditelor bancare rata dobanzii este lunara, si de regula nu depaseste 15-20%, insa in randul creditelor nebancare este deseori perceputa dobanda pe zi, cu valori intre 0.5-2%. Acordati mare atentie acestui detaliu.
  • Dobanda anuala efectiva (DAE): DAE exprima sub forma procentuala costul total al unui imprumut. In DAE sunt incluse taxele si comisioanele percepute de institutia financiara, precum si rata dobanzii. Valoarea DAE este in special folositoare in cazul creditelor pe termen mediu sau lung, de peste un an. In cazul creditelor pe termen scurt, cum sunt si cele oferite de majoritatea IFN-urilor, DAE va poate induce în eroare, deoarece calculează costul creditului pentru o perioadă de 12 luni, insa creditul pe termen scurt trebuie rambursat in 1-3 luni. Cu toate acestea, DAE va ajuta sa completati imaginea de ansamblu asupra creditului, cat de performant sau neperformant este.
  • Costul total al creditului: reprezinta suma pe care trebuie sa o rambursati, include deci suma imprumutata, plus dobanda si taxele aditionale.

Diferentele de la creditor la creditor in termeni de dobanda si comisione pot fi majore, de aceea este recomandat intotdeauna sa comparati creditele, iar cu Moneezy compararea creditelor este foarte rapida si simpla. Moneezy va ajuta sa gasiti cel mai avantajos si performant credit in doar cateva minute!