fbpx

Momente dificile pentru o ambarcatiune?

Daca in cazul transportului cu masina, trenul sau motocicleta cel mai aprig dusman este viteza, in cazul vapoarelor cel mai de temut dusman este natura, cand apele sunt agitate si tulburi sau se apropieo furtuna si nu va aflati cat mai in larg, acesta poate fi doborat de valurile uriase, de pilonii din port. De aceea cel mai dificil moment pentru o nava este atunci cand se loveste de un obiect submers si ii provoaca o fisura. Nava necesita reparatii subacvatice in cel mai scurt timp pentru a nu se scufunda sau pentru a nu se defecta mai rau, iar acest lucru nu se poate face fara ajutorul profesionistilor de la Atlantismar.

Cum se actioneaza in cazul in care o nava se accidenteaza? In cazul in care accidentarea nu este foarte grava si un echipaj de scafandrii de la Atlantismar poate ajunge in timp util se recomanda sudura subacvatica, aceasta joaca un rol important in mentenanta si repararea navelor, a structurilor metalice si este una dintre cele mai importante lucrari subacvatice pe care o necesita o actiune de ranfluare nave. Acest tip de sudare se face cu ajutorul unui arc electric, in apa, rezultand o imbinare sudata cu caracteristici mecanice apropiate de sudura realizata pe uscat sau la suprafata.

Interventiile subacvatice necesita foarte multa experienta, dar si echipamente speciale si performante, astfel incat acestea ca sudura subacvatica sa se realizeze repede si in conditii de maxima siguranta, de aceea specialistiii de la Atlantismar sunt unii dintre cei mai buni.