fbpx

Moissanit versus Diamant

amanet de diamante

Atunci cand sunt in cautare de bijuterii, inele de logodna sau verighete, cumparatorii se intreaba ce este diamantul moissanite? Adevarul este ca diamantele moissanite nu exista! In timp ce moissanite si diamantele naturale pot parea identice, aceste sunt doua pietre pretioase foarte diferite.

Cu o claritate aproape impecabila si o culoare transparenta cristalina, piatra moissanite ii determina adesea pe cumparatori sa se afle printre alegeri. Desigur, pretul este mai mic decat cel platit pentru diamante.

Daca moissanitul nu este un tip de diamant, atunci ce este? Aceasta este o piatra pretioasa unica si, la fel ca diamantul, destul de rara in natura. Cu toate acestea, in ultimii ani, moissanitul a inceput sa fie un substitut al diamantului candva dominant.

Moissanitul, cunoscut si sub denumirea de carbura de siliciu, a fost descoperit intr-un crater de meteorit de catre Henri Moissan, motiv pentru care a si ajuns sa-i poarte numele. Compozitia mineralului a fost, in cele din urma, recreata intr-un laborator de Charles & Colvard, o celebra companie producatoare de bijuterii. Astazi, aceasta companie este considerata principala creatoare de moissanit, iar laboratoarele companiei, nu minele, sunt sursa acestor nestemate.

Cele patru caracteristici ale diamantelor (taietura, carat, claritate si culoare) nu se aplica tuturor moissanitelor. Pietrele pretioase prezinta, de obicei, o claritate impecabila si sunt aproape incolore, majoritatea avand gradul de culoare D-F, avand o tenta cenusie si nu galbena ca diamantele. Intrucat moissanitele sunt create si lucrate in laborator, taietura este, de asemenea, perfecta.

Cumpar diamante | amanet de diamante | premiumamanet.ro

cumpar diamante

La fel ca diamantele, moissanitele sunt disponibile in diferite forme, cum ar fi para, sfera, smarald, marchiz, oval si perna. Evident, tipul de metal utilizat ca si cadru al bijuteriei poate afecta costurile. Cei care aleg moissanitul in locul diamantului vor avea surpriza sa il gaseasca la fel de dur si rezistent la uzura zilnica. Desi nicio piatra pretioasa nu poate reproduce duritatea unui diamant, moissanitul este incredibil de aproae. Daca duritatea unui diamant este de 10 pe scara Mosh, cea a unui moissanit poate fi intre 9.25-9.5.

Cumpar diamante, iar daca aveti astfel de bijuterii si doriti sa le vindeti, veniti cu ele la Premium Amanet, amanet de diamante, pentru o evaluare buna. Tot de aici puteti si cumpara bijuterii si pietre pretioase la preturi foarte bune. Accesati http://premiumamanet.ro/!